Foto: slot-deur-sloten

7 tips om jouw woning klaar te maken voor de langer zomerdagen

Het is misschien wel de fijnste tijd van het jaar, maar helaas ook een tijd waarin veel inbrekers actief zijn.

Onbezorgd genieten van de zomer kan alleen als u weet dat uw huis goed beveiligd is. Met deze 7 tips gaat iedereen onbezorgd de zomer tegemoet.

Sluit ramen en deuren goed af

Allereerst is het belangrijk dat alle ramen en deuren goed worden afgesloten bij het verlaten van de woning naar bijvoorbeeld het strand. Naast de juiste deursloten is het ook belangrijk om voorzien te zijn van goede raambeveiliging.

Maak een bewoonde indruk

Met een slimme stekkerschakelaar kunt u eenvoudig met uw smartphone op afstand huishoudelijke apparaten bedienen via de app. Zo kunt u bijvoorbeeld de lampen aanzetten als u een avond niet thuis bent. Met deze handige accessoire laat u nooit een onbewoonde indruk achter, ideaal!    

Zorg voor goede sloten

Steeds meer inbraken gebeuren door de kerntrek methode. Bij het kerntrekken van een slot wordt er een speciale schroef in het slot gestoken. Deze schroef wordt vervolgens weer los geschroefd, waarbij het cilinder van het slot automatisch mee komt. Dit betekent dat de deur vanzelf open gaat, zonder veel herrie te maken of lang met het slot te prutsen. In een mum van tijd hebben dieven de vrije toegang tot uw eigendom. Om dit te voorkomen is het belangrijk om anti kerntrekcilinders en/of kerntrekbeslag te plaatsen. Deze veiligheidsproducten zijn voorzien van SKG*** (Extra Zwaar Inbraakwerend). Karakteristieke woningen zijn vaak voorzien van een ouder slot: een oplegslot. Ook een oplegslot van een voordeur kan voorzien worden van kerntrekbeveiliging door een oplegslot of ombouwset met kerntrekrozet aan te schaffen.

Weet wie er voor de deur staat

Bent u van plan deze zomer thuis te blijven en te genieten in en rond het huis? Dan wilt u absoluut niet de deur openen voor mensen met verkeerde bedoelingen. Veel mensen doen niet graag de deur open als ze alleen thuis zijn, vooral ’s avonds. Een digitale deurspion is dé tool om te zien wie er voor de deur staat, voordat u daadwerkelijk de deur opendoet.

Schrik inbrekers af met een alarmsysteem

Kies naast goedgekeurd hang- en sluitwerk ook voor een alarmsysteem om inbrekers af te schrikken. Op afstand beelden bekijken van uw woning of direct een gratis melding op uw smartphone zodra het alarm afgaat: met een smart alarmsysteem heeft u de volledige controle over de beveiliging van uw huis, waar u ook bent! 

Alles onder controle met een Wifi Camera

Ligt uw kindje heerlijk te slapen, maar wilt u even lekker naar buiten? Met een wifi camera kunt u de boel op afstand goed in de gaten houden. Draai de camera, verander de kijkhoek en zoom in en uit via uw smartphone of tablet! Via de spreek-/luisterverbinding kunt u zelfs met uw kindje communiceren.

Reacties