Foto: Sloten_veiligheid

Dit is hoe een Meerpuntssluiting inbrekers buiten de deur houdt

Maar wat is dit soort deurslot precies, en hoe helpt het om inbrekers buiten de deur te houden?

Henny 06 Juli 2024

Inbraakpreventie is hot topic als het gaat om woningbeveiliging, en misschien wel een van de meest effectieve manieren om je huis te beschermen tegen ongewenste indringers, is aan de hand van een zogenaamde meerpuntssluiting. Maar wat is dit soort deurslot precies, en hoe helpt het om inbrekers buiten de deur te houden? 

Wat is een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting kan gerust een geavanceerd sluitsysteem genoemd worden. Dit soort sloten beschikken over meerdere vergrendelingspunten langs de lengte van de deur heeft, meestal drie tot vijf. 

Dus in plaats van één enkel slotpunt, zoals bij een traditioneel slot, vergrendelt een meerpuntssluiting de deur op verschillende plaatsen, wat het aanzienlijk moeilijker maakt voor inbrekers die denken de deur te forceren en open te breken. 

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

Het mechanisme van een meerpuntssluiting is ingenieus ontworpen. Wanneer je de deur op slot draait, worden de verschillende vergrendelingspunten langs de deurpost verankerd. Deze vergrendelingspunten kunnen bestaan uit haken, pennen of grendels, die zich in de deurpost vastzetten. Hierdoor wordt de deur niet alleen bij het handvat, maar ook aan de boven- en onderkant stevig vergrendeld.

Voordelen van een meerpuntssluiting

  • Verhoogde veiligheid

Het directe voordeel dat je met een meerpuntssluiting in huis haalt is veiligheid. Met de meerdere vergrendelingspunten maak je het een stuk moeilijker voor inbrekers om de deur open te breken. Zelfs als ze erin slagen om één vergrendelingspunt te forceren, blijven de andere punten stevig vergrendeld.

  • Betere isolatie

Een van de voordelen van meerpuntssluitingen die vaak over het hoofd worden gezien, is op het gebied van isolatie. De vergrendelingspunten zorgen voor een betere afdichting van de deur, en dat helpt om tocht en geluidsoverlast te verminderen. Voor een comfortabeler en energiezuiniger huis.

  • Langere levensduur van de deur

Dankzij de gelijkmatige verdeling van de vergrendelingskrachten wordt de deur minder belast op één specifiek punt, wat slijtage voorkomt en de levensduur verlengt, van zowel de deur als het slot.

Praktische tips voor gebruik

  • Regelmatig onderhoud: Slim is om regelmatig te controleren of alle vergrendelingspunten goed functioneren. Smeer de bewegende delen indien nodig.
  • Deur correct sluiten: Vaak gaat het vanzelf, maar check altijd of de deur volledig in het slot valt voordat je de meerpuntssluiting activeert. Zo voorkom je onnodige slijtage en zorg je voor maximale veiligheid.
  • Professionele installatie: Laat de meerpuntssluiting altijd installeren door een gecertificeerde slotenmaker om zeker te zijn van een correcte en veilige plaatsing.

Je huis optimaal beveiligen met een meerpuntssluiting? Dan is het slim om contact op te nemen met een betrouwbare slotenmaker. Voor professionele installatie en advies kun je terecht bij Lockit, de slotenmaker Rotterdam. Verder is Lockit dé slotenmaker Capelle aan den IJssel, klaar om je te helpen met al je beveiligingsbehoeften!

Reacties