De Netatmo Intelligente Rookmelder vanaf 8 oktober beschikbaar

Netatmo breidt het beveiligingsproductportfolio uit en voegt een nieuwe dimensie toe aan huisveiligheid.

06 September 2018

De Intelligente Rookmelder waarschuwt huiseigenaren als er brand is door middel van een alarm en een directe melding op hun smartphone.

Netatmo, de leider in slimme apparaten voor een veiliger en comfortabeler huis, kondigt de lancering aan van de Intelligente Rookmelder vanaf 8 oktober 2018. Het nieuwe product is vanaf nu te pre-orderen. De Netatmo Intelligente Rookmelder biedt veiligheid, comfort en stelt gerust als je je huis verlaat.

Reageer sneller tijdens brand met real-time meldingen

De reactietijd tijdens een brand is cruciaal om een ramp te voorkomen; in minder dan 30 seconden verandert een kleine vlam in een grote brand.

Om de reactietijd te maximaliseren, heeft de Netatmo Intelligente Rookmelder een 85dB alarm en stuurt het een real-time melding naar de smartphone van de gebruiker. Het geeft ook aan in welke kamer rook wordt gedetecteerd met de volgende melding: “Smoke detected in the living room”. Met deze functie kunnen gebruikers meteen actie ondernemen en de brandweer bellen voordat hun huis verwoest wordt.
De “Hush”-functie stelt gebruikers in staat om het alarm van de Intelligente Rookmelder vanaf een afstand uit te zetten. Dit kan ook via het apparaat zelf.

Bescherm jouw huis tegen vuur voor 10 jaar

Het advies is om rookmelders elke 10 jaar te vervangen. Veel apparaten hebben maar een batterijduur van één tot drie jaar, wat deze aanbevolen periode niet dekt. De Intelligente Rookmelder heeft een extra lange batterijduur, waardoor het apparaat moeiteloos 10 jaar meegaat. De gebruikers krijgen ook een melding als de batterij bijna leeg is. Hierdoor heb je niet het risico dat je brandalarm niet afgaat door lege batterijen.

Constante self-check zorgt voor blijvende werking

De Intelligente Rookmelder heeft een zelftestfunctie die voortdurend controleert of de rooksensor, de batterij en de Wi-Fi-verbinding naar behoren werken. Gebruikers hebben toegang tot het verificatierapport in de Security-app.

 Aanbevolen wordt om elk jaar het geluid te testen. Gebruikers kunnen dit handmatig of op afstand doen vanuit de app, waardoor een hoorbaar alarm wordt geactiveerd. 

Makkelijk en snel te installeren

De Intelligente Rookmelder van Netatmo werkt draadloos en is gemakkelijk te installeren. Bevestig hem aan het plafond, volg de installatiestappen van de bijgevoegde gebruikshandleiding en download de Netatmo Security app.

 Huiseigenaren kunnen zoveel Intelligente Rookmelder installeren als ze willen, die allemaal beheerd kunnen worden vanuit de Netatmo Security-app. Elke rookmelder krijgt een naam op basis van de locatie (woonkamer, kinderkamer, etc.).

Compatibiliteit met HomeKit en IFTTT

De Intelligente Rookmelder van Netatmo is compatibel met HomeKit van Apple en kan met spraak worden beheerd. Gebruikers vragen eenvoudig aan Siri of er rook in hun huis is of dat de batterijen goed werken. 

De rookmelder is ook compatibel met IFTTT. Gebruikers kunnen hun Netatmo Intelligente Rookmelder verbinden met andere aangesloten apparaten en aangepaste scenario’s maken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun smart verlichting aan hun rookmelder koppelen om van kleur te veranderen in geval van een brand en de familie waarschuwen snel het huis te verlaten.

Prijs en beschikbaarheid

De aanbevolen verkoopprijs van Netatmo’s Intelligente Rookmelder is €99,99. Het product is in winkels en online beschikbaar vanaf 8 oktober 2018. Vanaf vandaag al te pre-orderen via www.netatmo.com en bij diverse partners. 

De Netatmo Security-app is gratis te downloaden en compatibel met iPhones en iPads van iOS 10 en Android smartphones en tablets van 5.0. The Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.