Netatmo Slimme Rookmelder

Doordat er een notificatie naar je mobiel wordt gestuurd kun je zelfs maatregelen nemen als je niet thuis bent! Met een batterij die ongeveer 10 jaar meegaat hoef je je ook niet druk te maken of de rookmelder het nog wel doet. Lees verder voor een uitgebreide review.

Getest door:

Even voorstellen...

Hallo! Mijn naam is Rob en ik heb de Netatmo Slimme Rookmelder mogen testen! Veiligheid vind ik erg belangrijk en als ik niet thuis ben wil ik wel weten wat er thuis gebeurt, daarom leek mij het heel leuk om deze slimme rookmelder te testen!

Design

Het design van de Netatmo rookmelder is erg mooi. Het is mooi afgewerkt en ziet er ook stevig uit.

Doet wat het moet doen

Waar de rookmelder voor bedoeld is, is natuurlijk rook detecteren en dit laten weten. Dat is ook precies wat de Netatmo Slimme Rookmelder doet. Alles is te bedienen vanuit de Netatmo Security app. Je kan bijvoorbeeld ook de rookmelder dempen, dat is wel handig voor als hij bijvoorbeeld in de keuken hangt en je opent de stoomoven dat hij niet meteen begint piepen! Wat ook heel handig is is dat je de batterijen niet hoeft te vervangen. De levensduur van de rookmelder is 10 jaar en zolang gaan de batterijen ook mee. Voor deze test werd er ook een testspray geleverd zodat we niet een brandje hoefde te stichten.

Installatiegemak

Het installeren was erg gemakkelijk. Je schroeft het plaatje op het plafond, klikt de rookmelder er in en je bent klaar. Zodra je de rookmelder in het bevestigingsplaatje zit staat de rookmelder ook aan. Als je de app download moet je even een account aanmaken en dan kan je de rookmelder verbinden met de app. Dit ging supersnel en vanaf daar kon ik meteen alles bedienen.

Nauwkeurigheid

Zodra ik de testspray in de richting van de rookmelder spoot, klonk het alarm al na twee seconden. Ook ontving ik meteen een melding op mijn telefoon. Omdat er natuurlijk geen echte brand was had ik meteen het alarm uitgeschakeld via de app want een prettig geluid is het zeker niet!

Veiligheid

Zodra de Netatmo Slimme Rookmelder rook detecteert gaat het alarm meteen aan. Ook krijg je een melding op je telefoon en zodra je die opent kleurt de app ook rood (als er niets aan de hand is is de app groen.

Conclusie

De Netatmo Slimme Rookmelder is een goede rookmelder die doet wat hij moet doen. Het is natuurlijk een groot voordeel dat de batterijen niet vervangen hoeven te worden, dat scheelt een hoop gepiep. Ook vind ik het erg prettig dat ik een melding op mijn telefoon krijg via de app. Zo weet ik ook wat er gebeurt als ik niet thuis ben. Dat geeft toch een veilig gevoel.

Reacties