7 tips om een betrouwbare slotenmaker te kiezen

In veel gevallen heb je op de meest onverwachte- en ongelegen momenten een slotenmaker nodig.

Guido van Loon 28 Juli 2020

Je wilt op dat moment kunnen vertrouwen op betrouwbaar vakmanschap zonder dat je verrast wordt door onnodig hoge kosten. Helaas is dat niet altijd het geval en moet je oppassen dat je niet met een malafide slotenmaker te maken krijgt. Daarom 7 tips om een betrouwbare slotenmaker te kiezen.

Waarom het van groot belang is om voor betrouwbare slotenmakers te kiezen

Je hoort en leest het regelmatig in diverse media. Veel malafide slotenmakers maken dankbaar gebruik van de vervelende situatie waarin je zit als het slot van je voordeur stuk is, je sleutel is afgebroken of als je deze kwijt bent geraakt. Doordat het steeds lastiger wordt om hierin zelfvoorzienend te zijn, we maken immers gebruik van steeds geavanceerdere sloten en inbraakwerende maatregelen, ben je afhankelijk van een slotenmaker. 

In veel gevallen kun je niets anders doen dan je smartphone pakken en gebruik maken van een van de opties die Google je aanbiedt. Helaas is dit lang niet altijd de meest vakkundige slotenmaker maar kan dit ook een slotenmaker zijn die het meeste marketingbudget heeft. Dit marketingbudget wordt uiteraard berekend in de prijs die voor zijn of haar diensten gevraagd wordt. In veel gevallen voldoen deze diensten lang niet altijd aan de verwachtingen die je hierbij hebt. Het is daarom van groot belang om voor betrouwbare slotenmakers te kiezen.

Onze tips om een betrouwbare slotenmaker te onderscheiden?

De vraag is uiteraard hoe je een goede slotenmaker kunt onderscheiden. We hebben het antwoord voor je geformuleerd in 7 tips. Als de slotenmaker die jij op het oog hebt voldoet aan deze voorwaarden, kun je er wel vanuit gaan dat je een goede keuze maakt:

  • Een betrouwbare slotenmaker vraagt een reële prijs, dus lokt je ook niet met een geweldige aanbieding.
  • Een betrouwbare slotenmaker kan je vooraf een goede inschatting geven van de prijs of zelfs al een prijsafspraak met je maken. Laat je niet overrompelen door een overijverige slotenmaker die meteen aan de klus wil beginnen. 
  • Laat de slotenmakers die hun diensten voor het repareren van je slot via de Google advertenties aanbieden zeker links liggen. De prijs om een advertentie in de zoekmachine te plaatsen is zo hoog opgedreven dat dit alleen voor malafide slotenmakers een interessante optie kan zijn maar zeker niet voor de reguliere vakmensen.
  • Malafide slotenmakers werken vaak met behulp van callcenters. Het gevolg is dat je dus nooit de slotenmaker zelf kunt spreken en ook achteraf niet met deze persoon in contact kunt komen. De beste optie is dus om naar de slotenmaker zelf te vragen.
  • Een professionele slotenmaker is op diverse manieren herkenbaar. Het bedrijfslogo moet zichtbaar zijn op zijn kleding, op de bus en misschien wel op zijn gereedschapskist. Als dit niet het geval is, moet je je afvragen of je wel met deze persoon een overeenkomst moet sluiten.
  • Een erkende slotenmaker is een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW-)bedrijf. Als je zo’n bedrijf in jouw omgeving zoekt, raadpleeg dan de zoekmachine van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).
  • De eenvoudigste tip: zet het nummer van een betrouwbare slotenmaker die in jouw regio werkzaam is (zoals een slotenmaker die Amsterdam als werkgebied heeft) in je telefoon. Je kunt in alle rust een betrouwbare slotenmaker zoeken en hebt het nummer van dit bedrijf letterlijk binnen handbereik als je deze op een onverwacht- en ongelegen moment nodig hebt. 

 

Reacties