Foto: Verbouwen-5-tips-voor-het-kiezen-van-de-juiste-vakman

Verbouwen? 5 tips voor het kiezen van de juiste vakman

Bij een verbouwing of renovatie komen allerlei dingen kijken. Wij geven je 5 tips om de juiste vakman voor jouw klus te vinden.

Guido van Loon

Veel dingen zul je moeten uitbesteden omdat je zelf niet de vaardigheden of kennis hebt voor bepaalde delen van de verbouwing. Dan ga je op zoek naar een vakman, iemand die dat dus wel goed kan doen.

Tip 1: weet wie je nodig hebt

Het lijkt vanzelfsprekend, maar soms lopen werkzaamheden bij een verbouwing door elkaar en weet je niet precies wie je nodig hebt. Bedenk dus eerst wie je precies nodig hebt om dingen uit te voeren. Als het om de elektra gaat schakel je natuurlijk een elektricien in. Maar misschien heb je daarnaast ook een loodgieter Tilburg nodig voor de riolering als je in het zuiden van het land woont. Spreek dus de juiste mensen voor de juiste werkzaamheden aan.

Tip 2: vergelijk je opties

Als je weet wie je voor wat nodig hebt, kun je offertes gaan opvragen. Dat kan vaak gratis online. Geef je gewenste klus op en je krijgt offertes toegestuurd. Zo kun je prijzen vergelijken, want iedere klus heeft natuurlijk eigen kosten die niet altijd vergelijkbaar zijn. Het geeft je ook een beeld van de te verwachten kosten voor je werkzaamheden.

Tip 3: controleer de expert

Voordat je iets aangaat met een vakman is het verstandig om zijn of haar kennis en kunde te controleren. Bepaalde vakmensen zijn bijvoorbeeld alleen erkend als ze aangesloten zitten bij een vakbond. Dat geeft aan dat ze echt weten wat ze doen en zekerheid kunnen bieden dat ze goed werk leveren. Je kunt daarnaast ook reviews zoeken van de vakman in kwestie.

Tip 4: maak afspraken

Als je vertrouwen hebt in een kundig vakmens en hiermee aan de slag wil, zorg dan dat je duidelijke afspraken maakt. Het is jouw verbouwing en je wil waarschijnlijk dat het zo snel en goed mogelijk gebeurt. Door afspraken te maken weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Niet alleen van de tijd, maar ook wat haalbaar is van je wensen en wat niet. Ook degene die je inschakelt weet wat jij verwacht hierdoor.

Tip 5: zet afspraken op papier

Afspraken maken is een goed begin, maar vergeet deze niet ook vast te leggen. Dan heb je altijd iets om aan vast te houden, mocht er toch iets niet gaan zoals gewenst. Het is een zekerheid voor jezelf maar ook voor de uitvoerder een stok achter de deur. Zorg dus dat je afspraken helder op papier zet en deze allebei ondertekent.

 

Reacties