Foto: 2020/kamer-steiger.jpg

Kamersteiger kopen: klus veilig binnen met het mindere weer

De winterperiode komt er weer aan en hierdoor verplaatsen veel klussen zich van buiten naar binnen.

Hierdoor komt bij vele klussers een kamersteiger kopen weer als een urgent onderwerp naar voren toe. Kamersteigers hoeven helemaal niet duur te zijn, maar het is uiteraard wel belangrijk dat ze veilig zijn en gecertificeerd. Een wankele en onveilige stellage is dan ook niet gewenst. Waar moet je nu op letten tijdens de aanschaf? Wij helpen je graag op weg.

Kamersteiger, alleen voor binnen klussen?

Als je de naam kamersteiger bekijkt doet dit vermoeden dat dit stellages zijn die alleen binnen gebruikt kunnen worden. Dit is echter een totale misvatting! Natuurlijk is het zo dat je op grotere hoogtes beter voor een rolsteiger kan gaan, maar voor de lagere klussen kan een vouwsteiger (andere benaming) het werk al goed doen. Ze zijn gemakkelijk binnen een minuut op te bouwen door het vouwbare deel in het midden, daarnaast kan je ze door iedere deurpost rijden. Snel even de voordelen op een rij:

  • Zowel voor binnen als buitengebruik
  • Eindeloos te combineren met regulier steigermateriaal
  • Maximale hoogte is wel beperkt: circa 7.50 meter
  • Compact op te bergen en mee te nemen
  • Opgebouwd in een minuut

Wat is het verschil tussen een kamersteiger en een rolsteiger?

Een vraag die vaak gesteld wordt: wat is het verschil tussen deze twee producten. Eigenlijk is deze vraag eenvoudig te beantwoorden: kamersteigers hebben een vouwbaar deel in het midden en rolsteigers bestaan uit losse steigeronderdelen. Vaak kunnen beide onderdelen wel met elkaar gebruikt worden, echter moet je veelal bij  de vouwsteiger onderdelen gebruiken van 1.90 lengte. Dus: schoren 1.90, vloeren 1.90, etc.. Zodra je echt op hoogte gaat werken, zeg zo’n 8 meter, dan is het raadzaam om te kiezen voor een rolsteiger, deze zijn gewoonweg stabieler en hebben professionelere wielen.

Tips en tricks voor kamersteiger kopen

  • Keuze uit breedte 0.75 (meest gekozen), 0.90 en 1.35 meter.
  • Standaard is een werkhoogte van een kamersteiger 3 meter
  • In de praktijk is een vouwsteiger van 4 meter werkhoogte handiger
  • Wilt u de steiger in de toekomst uitbreiden? Koop dan altijd een uitvoering inclusief een platform met luik
  • Koop altijd gecertificeerd materiaal, geen goedkope buitenlandse meuk

Kamersteiger kopen? Laat u informeren!

Heeft u de keuze gemaakt om een kamersteiger aan te schaffen? Een specialist zoals laddersenrolsteigers.nl neemt graag alle zaken nog met u door zodat u geen kat in de zak koopt. Veilig en gecertificeerd steigermateriaal is het belangrijkste wat er is, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Bij u gaat toch ook veiligheid boven alles?

Reacties