Foto: 2022/gevelbekleding.jpg

Alle soorten gevelbekleding

Wil je de levensduur en kwaliteit van je gevel verbeteren? Overweeg dan eens om gevelbekleding aan te brengen!

06 September 2022

Je hebt verschillende opties: hout, metaal en pvc. In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende soorten met de prijzen.

Wat zijn de voordelen van gevelbekleding?

Gevelbekleding beschermt goed tegen vocht. Je gevel is natuurlijk constant blootgesteld aan het weer, waardoor regen en vorst je gevel serieus kunnen beschadigen. Vorst kan ervoor zorgen dat er scheuren in de gevel ontstaan en regen kan insijpelend en doorslaand vocht veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, kan er vocht worden binnengelaten! Goed isolerende gevelbekleding zorgt daarnaast voor goede isolatie voor je woning. Je kan er ook voor kiezen om tussen de gevel en de bekleding een extra isolatielaag aan te laten brengen door een gevelspecialist. Naast dat je er een stuk warmer bij komt te zitten in huis, scheelt dit ook nog eens fors op je energierekening.

Metalen gevelbekleding

Misschien zie je metaal niet meteen als gevelbekleding voor je huis, maar het kan juist je huis een unieke robuuste sfeer meegeven. Qua materiaal heb je de keuze uit zink, aluminium, koper en inox. Daarnaast kun je uit verschillende uitvoeringen kiezen: platen met of zonder reliëf, cassettes, leien, sidings of sandwichpanelen. Metalen gevelbekleding zorgt voor goede isolatie!

Wat kost metalen gevelbekleding?

Afhankelijk van het materiaal en de uitvoering waarvoor je gaat, dien je rekening te houden met een prijs tussen € 50,- en € 150,- per m².

Houten gevelbekleding

Door voor houten gevelbekleding te gaan geef jij je huis een warme en natuurlijke uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals tropische of harde houtsoorten. Je kunt ook voor de traditionele houtsoorten gaan, maar deze zijn in vergelijking minder goed bestand tegen weersinvloeden. Wanneer je voor houten gevelbekleding gaat, moet je wel rekening houden met vergrijzing van het hout door je jaren heen. Met goed onderhoud kun je voorkomen dat het rot of vergrijst. Maar vergrijzing zorgt juist voor de authentieke look!

Wat kost houten gevelbekleding?

Voor houten gevelbekleding betaal je tussen de € 100,- en € 200,- per m².

PVC als gevelbekleding

PVC is een relatief goedkoop materiaal om je gevel mee te bekleden. Daarnaast is het eenvoudig te bewerken, slijtvast, herbruikbaar en is het een licht materiaal. PVC is beschikbaar in vele vormen en kleuren, waardoor je het helemaal naar je eigen smaak toe kan zetten. PVC heeft niet veel onderhoud nodig, zo nu en dan met een waterstraal erover is voldoende! Doordat de panelen vrij dun zijn, heb je een voordeel wanneer je een isolatielaag tussen de gevel en PVC wil laten aanbrengen. Dit gaat een stuk makkelijker, doordat er ruimte overblijft.

Wat betaal ik voor PVC-gevelbekleding?

PVC heeft een sterke prijs/kwaliteitsverhouding. Voor PVC betaal je tussen de € 75,- en € 125,- per m².

Reacties