Harmonicadoek ZONZ Sunsails

Met een Harmonicadoek of Lamellendoek van ZONZ sunsails kun jij in de zomer gemakkelijk wisselen tussen zon en schaduw.

Harmonicadoek; een flexibele vorm van zonwering

Met harmonica schaduwdoeken kun heel makkelijk wisselen tussen zon en schaduw. Het is dan ook één van de meest populaire schaduwoplossingen. Je kan er makkelijk een groot schaduwoppervlak mee creëren en het doek kan het gehele zomerseizoen buiten blijven hangen. In tegenstelling tot een ‘vast’ schaduwdoek ben je met een harmonicadoek flexibel en kun je snel wisselen tussen zon en schaduw. Het doek wordt bevestigd aan staaldraden en doormiddel van een katrolsysteem kun je het handmatig open en dicht schuiven. De harmonicadoeken worden gemaakt van hetzelfde doek als de schaduwdoeken en zijn dus weer- en windbestendig. Je hebt de keuze tussen een waterdoorlatend of een waterdicht doek. Een waterdoorlatend doek is het meest praktisch; deze kun je horizontaal ophangen in een pergolaconstructie of tussen de gevels. Een waterdichtdoek is ook mogelijk alleen dient deze dan wel in de breedte 10% op afschot gehangen te worden. 

Harmonicadoek Maatwerk

ZONZ is dé maatwerkspecialist op dit gebied, met ruim 10 jaar ervaring kunnen wij je uitstekend adviseren. Zeker wanneer je al een bestaande pergolaconstructie hebt biedt een harmonicadoek op maat de oplossing. Je hebt de keuze uit 4 verschillende doektypes in heel veel kleuren. Een complete set RVS bevestigingsmateriaal met staaldraden, spanners, katrollen, koord en kikkers maakt het helemaal af. Uiteraard zijn deze bevestigingsmaterialen direct te bestellen bij het plaatsen van jouw bestelling voor een maatwerk doek. En alles is van Europese topkwaliteit. Wanneer je bij jouw maatwerkdoek ook de karabijnhaakjes bijbesteld kun je het doek in de herfst gemakkelijk van de staaldraden halen en het doek droog opbergen, dit komt de levensduur van het doek zeker ten goede!

Harmonicadoek in standaard maat

Wanneer je nog geen constructie hebt om het doek op te hangen kan een standaard harmonicadoek een aantrekkelijk alternatief zijn. Je kunt dan rekening houden met een van de standaard afmetingen en de constructie daarop aanpassen. Wij bieden daarom ook een uitgebreid assortiment aan standaard harmonicadoeken. Hier heb je de keuze tussen waterdoorlatende of waterdichte doeken in standaard afmetingen. Deze doeken worden compleet met bevestigingsmaterialen geleverd.

Pergola met harmonicadoek

Het is ook mogelijk om complete pergola's (van douglas hout of aluminium) met bijbehorend harmonicadoek te bestellen. Je hoeft alleen maar te bepalen welk type je wilt, hoe groot de pergola moet zijn en welke kleur doek je wilt! Je krijgt dan alles thuis geleverd en kunt dan direct aan de slag.