Harmonicadoek Waterdicht

Met een harmonicadoek ben je heel flexibel. Je kunt genieten van de zon maar zodra je het doek uittrekt zit je heerlijk beschut tegen zon én regen!

Harmonicadoek Parker waterdicht maatwerk

Het Parker harmonicadoek is een innovatief nieuw systeem. Het doek zit in een profiel en schuift met rollers door aluminium rails. Met behulp van een katrolsysteem en koord kan je het harmonicadoek handmatig open en dicht schuiven. Door de speciale trapeziumvormige ‘raincut’ lamellen vormt het doek gootjes waarin het regenwater naar één zijde afloopt.

Door de montage in rails kan je met het Parker systeem een groot waterdicht oppervlak realiseren tot wel 32m2. Het grote voordeel is dat je voor dit waterdichte harmonicadoek op maat een ‘normale’ horizontale pergola kunt gebruiken. Door de speciaal trapezevormige ‘raincut’ lamellen loopt het doek aan één lange zijde schuin omlaag, terwijl de andere zijde van het doek gewoon recht horizontaal hangt. Hierdoor kan dit harmonicadoek horizontaal in bijvoorbeeld een pergola geplaatst worden. Standaard waterdichte harmonicadoeken moeten namelijk schuin (onder afschot) opgehangen worden zodat het water eraf kan lopen.

Door de stabiele constructie en de hoogwaardige componenten kan het systeem een windsnelheid aan van 60km per uur. Dit nieuwe systeem is daarmee een betaalbaar alternatief voor een dure vaste terrasoverkapping. Dit waterdichte harmonicadoek is verkrijgbaar in 2 kwaliteitsdoeksoorten in vele kleuren.

Standaard waterdicht harmonicadoek

Uiteraard zijn er ook prijsvoordelige standaard waterdichte harmonicadoeken. Deze harmonicadoeken schuiven over staaldraden die in een pergola (of tussen muren) zijn opgespannen. Door middel van en katrolsysteem kun je deze handmatig open of dicht schuiven. Deze doeken zijn gemaakt van polyester en zijn voorzien van een waterafstotende coating. Ook bieden deze harmonicadoeken tot 95% bescherming tegen UV straling. Je kunt kiezen tussen twee afmetingen en drie kleuren. Wij adviseren om deze doeken schuin op te hangen (onder afschot) zodat het water eraf kan lopen. Anders is er een risico op waterzakken die het doek onherstelbaar beschadigen.

Meer informatie over waterdichte harmoicadoeken?

Heb je hulp nodig bij jouw keuze of wil je toch nog aanvullende informatie? Neem dan zeker contact met (Z)ons op!