Deze 3 soorten zonwering zijn veel mooier en voordeliger dan een zonnescherm!

Het zonnetje in huis en je tuin is heerlijk, maar soms ook even niet: als het warm is bijvoorbeeld. Met deze zonwering regel je heel makkelijk meer schaduw.

Sandra van Koningshoven 16 Mei 2019

foto boven: pinterest

Zonlicht is gezond

Zo'n beetje rond eind maart krijg ik elk jaar een enorme behoefte aan zon. Want na een koude winter met maar weinig daglicht, heb ik dat echt nodig. Iedereen natuurlijk, want zonlicht is goed voor je vitamine D voorraad. En daar word je blij van. En vergeet het fijne bruine kleurtje niet, dat je ervan krijgt. Heerlijk!

Maar teveel zonlicht niet: kies voor goede zonwering

Dat teveel zonlicht niet goed voor je is, weet je waarschijnlijk ook al. En als het heel warm is, is het ook heerlijk vertoeven in de schaduw. Goede zonwering is dan een uitkomst, want daarmee regel je zelf wanneer en hoeveel zon er binnenkomt in je huis en tuin. Heb je dan meteen een duur zonnescherm nodig? Nee, er zijn veel meer soorten zonwering. Welke dat zijn, vertel ik je hieronder.

Rolgordijnen voor buiten

Laat ik meteen maar met mijn favoriet beginnen. Wist jij dat er ook superhippe rolgordijnen bestaan voor de buitenkant van je huis? Ik wist dat niet en ben zo blij dat ik ze heb gevonden! Mijn tuintje wordt heerlijk koel gehouden door een zonnescherm over de hele breedte van mijn tuin. Maar als de zon laag hangt, piept hij er altijd nog even onderdoor. En soms wil ik de zon niet in huis, maar juist wel in mijn tuin.

rolgordijn-Nesling-Coolfit-zonwering-zonnescherm-tuin-schaduw-zon-terrasscherm-afkoelen-tuin-huis

foto: Nesling

Rolgordijnen voor je tuin zijn dan een uitkomst. Je houdt de zon lekker uit je huis, maar laat hem wel toe in je tuin. De montage is makkelijk en ze zien er heel erg leuk uit: meteen een zomers Ibiza sfeertje in je tuin!

2-rolgordijn-Nesling-Coolfit-zonwering-zonnescherm-tuin-schaduw-zon-terrasscherm-afkoelen-tuin-huis

foto: Nesling

Qua kleuren en materialen zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt ze in zomers bamboe, maar ook van schimmelwerend doek. Die zijn onderhoudsvrij, makkelijk schoon te maken en houden maar liefst 95% van de zon buiten. Je huis blijft dus heerlijk koel!

Schaduwdoek

Wit, zwart, blauw, grijs... Je kunt schaduwdoeken voor je tuin, in bijna alle kleuren van de regenboog krijgen. En ook in heel veel verschillende vormen: rechthoekig, vierkant, driehoekig en met ongelijke zijden. Je schaduwdoek is dus altijd een perfecte match met jouw smaak en de ligging van je tuin.foto: ZONZ

Je hangt een schaduwdoek heel makkelijk op, dat is ook zo fijn. Afhankelijk van de vorm bevestig je drie of vier haken aan de muur en daaraan bevestig je het doek. Kijk natuurlijk wel goed naar de ligging van je tuin en bepaal meteen waar je schaduw wilt hebben. Dit filmpje laat goed zien hoe je dat op een goede manier doet. En het is helemaal niet moeilijk!

Terrasscherm

Nog zo'n handige en supervoordelige oplossing zijn terrasschermen. Die zorgen niet alleen voor heerlijk koele schaduw, maar beschermen je ook tegen inkijk. Als je even lekker in je bikini in je tuin wilt liggen, maar geen zin hebt in publiek bijvoorbeeld.

terrasscherm-VidaXL-zonwering-zonnescherm-tuin-schaduw-zon-terrasscherm-afkoelen-tuin-huis

foto: VidaXL

Een terrasscherm bevestig je altijd aan een muur – appeltje-eitje – en kun je kopen als uitschuifbaar of uitklapbaar element. Als je hem niet nodig hebt, zit hij je dus ook niet in de weg. Dat is hartstikke fijn als je een kleine tuin hebt.

terrasscherm-Groupon-zonwering-zonnescherm-tuin-schaduw-zon-terrasscherm-afkoelen-tuin-huis

foto: Groupon

Qua kleuren kun je ook je hart ophalen, want met prachtige moderne kleuren zoals grijs, wit en antraciet wordt elke tuin nog mooier! Handig: de meeste doeken kun je gewoon wassen in de wasmachine.

Je ziet het, je kunt echt heel veel verschillende zonwering krijgen, die helemaal niet zo duur is. En dat het wat minder kost, doet niets af aan het design. Want zeg nou zelf: hoe mooi zijn de drie soorten zonwering hierboven? !

Reacties