Pond Vac

De Pond Vac van Hozelock een lichtgewicht vijverstofzuiger met unieke eigenschappen en uitstekende prestaties.

Geen vervelende onderbrekingen

De Pond Vac vijverstofzuiger van Hozelock werkt, in tegenstelling tot andere vijverstofzuigers, zonder vuilcontainer.  Het grote voordeel hiervan is dat u continu kunt doorwerken zonder dat u steeds hoeft te stoppen om de container te legen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. In plaats van een vuilcontainer werkt de Pond Vac met een afvoerslang waarmee het opgezogen vuile water direct kan worden afgevoerd naar een put of bloembed (het vruchtbare opgezogen water kan worden gebruikt als bemesting). of u kunt ook het speciaal voor de Pond Vac ontwikkelde vuilwaterfilter gebruiken (apart verkrijgbaar). Hiermee wordt het opgezogen vijverwater uit de afvoerslang direct gefilterd en teruggeleid naar de vijver. 

Unieke kenmerken en voordelen

De pond Vac beschikt over een groot aantal unieke kenmerken en voordelen ten opzichte van andere verkrijgbare modellen.  Allereerst is de motor uitgerust met een aantal "hakbladen" waarmee grotere vuildelen worden vermalen tot kleine deeltjes zodat ze makkelijker kunnen worden afgevoerd. Daarnaast wordt bij de Pond Vac het motorische deel met de zuigmond onder water gebruikt. Hierdoor beschikt dit apparaat niet alleen over een vele malen grotere zuigkracht dan andere vijverstofzuigers, maar werkt het ook nog eens bijna geluidloos. Met een stroomverbruik van slechts 60 watt, ten opzichte van gemiddeld 1400 Watt bij andere modellen bespaard u ook nog eens veel stroom. 

Compleet en eenvoudig in gebruik

Dit model wordt compleet geleverd met drie meter afvoerslang met grote diameter (25 mm) en 3 verschillende zuigmonden om elke plek in de vijver moeiteloos te kunnen bereiken. Deze zuigmonden zijn uitgevoerd in een felle gele kleur voor een betere zichtbaarheid onder water. Om te voorkomen dat u de zuigmonden die u niet gebruikt kwijt raakt kunnen deze op speciale parkeerpunten aan de handgreep worden bewaard. Voor extra comfort beschikt het apparaat over een verstelbare handgreep zodat het eenvoudig kan worden afgesteld op de lengte van de gebruiker. Om te kunnen controleren hoeveel vuil er wordt opgezogen is de aansluiting van de afvoerslang uitgevoerd in doorzichtig kunststof. Met een standaard werkdiepte / reikwijdte van 180 cm is de Pond Vac geschikt voor de meeste vijvers. Een extra set verlengbuizen om, indien nodig, de werkdiepte of reikwijdte te vergroten zijn als onderdeel verkrijgbaar.

Pond Vac Basket

Speciaal voor dit apparaat heeft Hozelock een vuilwaterfilter ontwikkeld waarmee het vuile water uit de afvoerslang direct wordt gefilterd om daarna terug te stromen in de vijver. Deze filtermand bestaat uit een inklapbaar aluminium frame met water opvangzak en uitneembare filterzak. Dit artikel is apart verkrijgbaar.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website