Profielfoto van Hozelock
Hozelock
Cartografenweg 34, 5141 MT WAALWIJK

Easymix 2in1 Composter

Revolutionaire tuimelcomposter om eenvoudig en snel zelf compost maken zonder insecten of nare geurtjes en met een unieke functie voor bemesting

Easymix composter 2in1

Deze tuimelcomposter is speciaal ontworpen om het composteerproces aanzienlijk te versnellen. Het normale composteerproces bij een composthoop of standaard composter duurt ongeveer 6 tot 12 maanden, bij de Easymix 2in1 tuimelcomposter is dit gereduceerd naar 6 tot 8 weken.  

Hoe werkt het? 

De Easymix beschikt over een gesloten trommel met 4 instelbare ventilatiegaten die zorgen voor extra zuurstof wat onmisbaar is bij het composteren. De ronde trommel heeft een inhoud van 100 liter (effectieve inhoud is 75 liter aangezien er 25% vrije ruimte nodig is om goed te kunnen mengen) en is geplaatst op een basis met zeer soepel lopende rollers waardoor deze met behulp van de handgrepen aan de zijkant moeiteloos kan worden gedraaid. Door de trommel 1 a 2 keer per week te draaien wordt de inhoud goed gemengd en wordt het composteerproces aanzienlijk versneld.  

Het extra brede luik (27,5 cm) is voorzien van stickers met duidelijke bedieningsinstructies en advies over welke soorten tuin,- en keukenafval in de composter kunnen en in welke verhouding. 

Na het vullen van de trommel start het composteerproces en na ongeveer twee maanden (afhankelijk van de soort afval) is de compost klaar  om over de tuin te worden verdeeld of  om deze te vermengen met de grond. Om de compost op de juiste plek in de tuin te brengen kan de trommel eenvoudig van de basis worden gepakt en naar de gewenste plek in de tuin worden gerold. Het brede luik is niet alleen makkelijk bij het vullen van de trommel maar zorgt er ook voor dat de inhoud gemakkelijk met een schep uit de trommel kan worden gehaald. 

Als de trommel weer leeg is rolt u de trommel weer terug naar de basis en kunt u opnieuw beginnen met het vullen van de trommel voor een volgende ronde. 

Unieke Kenmerken

Uniek aan de Easymix is het opvangreservoir dat zich onder de basis van de trommel bevindt. Dit reservoir vangt de zeer voedingsrijke lekvloeistof op die vrijkomt tijdens het composteerproces. Deze lekvloeistof is zeer geschikt is voor het bemesten van de planten in uw tuin. Het volle reservoir kan met behulp van de bijgeleverde accesoires direct worden aangesloten op een tuinslang om de compostvloeistof verdund met water over uw planten te verdelen (1 liter compostvloeistof op ca. 40 liter water). Spoel tenslotte het lege reservoir even schoon en plaats het weer terug onder de basis van de trommel. 

Kijk voor meer informatie op www.hozelock.nl