Easyclear vijverfilter

Zeer efficiënt vijverfilter, UVC reiniger (5 Watt) en fonteinpomp in 1 apparaat, ideaal voor iedere vijverbezitter.

Een unieke combinatie

De Easyclear combineert alle onderdelen die nodig zijn voor het creëren van een heldere, gezonde en attractieve vijver in 1 apparaat, met slechts 1 stroomkabel.

Het eerste onderdeel van de Easyclear is het filter. De filterkamer is gevuld met twee soorten filtermateriaal. Allereerst worden vaste vuildeeltjes uit het water gefilterd met behulp van grofmazige schuimmatten en vervolgens zorgt de gepatenteerde Kaldnes™ biomedia ervoor dat ontelbare bacteriën zich makkelijk kunnen nestelen en ontwikkelen. Deze reinigende bacteriën leveren een belangrijke bijdrage aan een gezonde vijver doordat zij de schadelijke afvalstoffen afbreken en omzetten in bruikbare stoffen. 

De grootste frustratie voor elke vijverbezitter is “Groen water”. Dit groene water, oftewel zweefalg, wordt veroorzaakt door miljoenen kleine eencellige plantjes die in het water rondzweven. Om deze zweefalg doeltreffend te bestrijden en te voorkomen is de Easyclear ook uitgerust met een efficiënte UV reiniger met hoog wattage UV lamp.

Het derde onderdeel is een fonteinpomp met attractief sproeibeeld. Standaard wordt de Easyclear geleverd met een 4 delige verlengbuis (30 cm), 3 sproeikoppen (een tweetraps fontein, drietraps fontein en een waterbel) en een verloopstuk waarmee de wateruitstroom kan worden opgevoerd naar een waterval. De hoogte van het sproeibeeld kan eenvoudig worden ingesteld met behulp van de draairing in de hals van de Easyclear. Bijkomend voordeel van een fonteinpomp is dat er beweging in het water wordt veroorzaakt waardoor extra zuurstof aan de vijver wordt toegevoegd. Voldoende zuurstof is van groot belang voor een gezonde  en heldere vijver omdat zuurstof onmisbaar is bij de ontwikkeling en groei van nuttige bacteriën die helpen bij het opruimen van de afvalstoffen uit de vijver.

Installatie en onderhoud

Omdat de Easyclear geen losse slangen of onderdelen heeft is installatie heel eenvoudig. Plaats  het apparaat simpelweg in de vijver, steek de stekker in het stopcontact en klaar. Ook het plegen van onderhoud is zeer eenvoudig en neemt slechts weinig tijd in beslag. Dankzij de speciaal gevormde hals kan de Easyclear makkelijk uit het water worden getild om bijvoorbeeld de schuimmatten schoon te maken of de UV lamp te vervangen.

De Easyclear is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen voor vijvers van 3.000 / 4.500 / 6.000 / 7.500 of 9000 liter.