Foto: voordelen-verlichting-bewegingssensor

Wat zijn de voordelen van verlichting met bewegingssensor?

De meeste mensen denken aan veiligheidsverlichting voor buiten als het gaat om verlichting met een bewegingssensor.

Guido van Loon

De mogelijkheden van deze soort verlichting houden daar echter niet op. Waar kan verlichting met bewegingssensor nog meer voordeel bieden? 

Lampen met bewegingssensoren vormen een efficiënt middel om inbraken en vernieling te voorkomen. Ze maken de indringer immers zichtbaar en laten hem schrikken, waardoor deze afdruipt. Je kunt deze lampen echter ook gebruiken om de energierekening te verlagen en het leven binnens- en buitenshuis op verschillende manieren gemakkelijker te maken. Dit zijn de voordelen van lampen met een bewegingssensor:

Vermindert het energieverbruik

Verlichting met een bewegingssensor helpt bij het verlagen van de energiekosten. Lichten die blijven branden, kosten immers stroom en leiden eerder tot kapotte lampen. Na een kleine investering in het begin helpen lampen met bewegingssensoren je om geld te besparen. Koop je je lampen bij Lampdirect.be, dan bespaar je direct al bij de aanschaf.

Veilig rond het huis bewegen

Bij de garage en het pad naar de voordeur helpt verlichting met een bewegingssensor bij het vinden van de weg en het openen van de deur als het buiten donker is. Handig als je met zware boodschappentassen of andere spullen thuiskomt of in het donker de vuilnisbak aan de weg wilt zetten.

Geen schakelaar nodig

Misschien heb je in de kelder of gangkast geen handige lichtschakelaar. Het kan ook zijn dat gasten vaak moeite hebben om de lichtschakelaar in de logeerkamer te vinden. Verlichting met een bewegingssensor maakt het mogelijk om eenvoudige verlichtingsoplossingen te vinden, zodat niemand hoeft te zoeken naar de schakelaar.

Wellicht kun je wel een aantal plekken bedenken waar verlichting met een bewegingssensor prettig zou zijn. Praat eens met een elektriciën in de buurt over de installatie van bewegingsmelders in uw huis en daarbuiten. Extra bedrading kan nodig zijn, vooral voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening van de veiligheidsverlichting buitenshuis.

Reacties