Vakantie op je grasmat

Heb je dit jaar ook een "staycation", maar is je grasmat nog niet bepaald staycation-proof? Wij geven tips!

"Staycation"

Heb je dit jaar ook een "staycation", maar is je grasmat nog niet bepaald staycation-proof? In samenwerking met WOLF-Garten publiceerde Buitenleven een artikel met handige tips voor een paradijselijke grasmat, zodat je dat vakantiegevoel ook lekker in eigen tuin kunt hebben. Lees snel verder!

Thuis is ook vakantie

Wat maakt zomervakantie écht vakantie? Ontspannen met vrienden of familie in fijne omgeving, lekker eten en drinken en genieten van het zonnetje. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om dit op te zoeken; thuis is ook vakantie. Trommel een paar mensen op, zet een zomers muziekje op, schenk een glaasje sangria in, ga languit op je gras liggen en je waant je in een vakantieoord.

Strak, vol en groen gazon

Waarom gras niet goed groeit, is vaak een mysterie. De oplossing is gelukkig een stuk eenvoudiger. Het begint met regelmatig maaien, waarmee je de groei van een mooie, dichte grasmat stimuleert. Daarnaast is het echter ook belangrijk om je gazon te verwennen met extra water en voeding, zeker nu het steeds droger wordt. Dat doe je het simpelst door af en toe te mulchen. Je hoeft niet eens te wisselen van apparaat voor het mulchen en maaien, want de WOLF-Garten A 340 E kan beide.

 

Twee vliegen in één klap

Steeds meer grasmaaiers hebben een mulchfunctie, maar bij de meeste moet je vaak een plug plaatsen om de functie te veranderen. Bij de WOLF-Garten A 340 E is het ombouwen van de maaimachine niet nodig. Dit model heeft namelijk een geïntegreerd CCM-systeem, dat staat voor Cut, Collect en Mulch. Door aan de keuzehendel te draaien kun je van de ene naar de andere modus overschakelen. Dankzij het CCM-systeem heb je dus slechts één grasmaaier nodig voor maaien, verzamelen en mulchen.

Waarom moeilijk als het makkelijk kan?

Een dagje in de tuin werken kan voor flinke spierpijn zorgen. Je loopt heel de dag gebukt en maakt allerlei bewegingen die je normaal niet maakt. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor tuingereedschap dat comfortabel te bedienen is. De WOLF-Garten A 340 E-grasmaaier kent bijvoorbeeld ergonomische handbediening en een in hoogte verstelbare duwboom, zodat je altijd de juiste houding aanneemt. (Lees: geen rugpijn!) Ook is de maaimachine compact in te klappen én dus lekker snel op te bergen. Er zijn ook modellen met een bredere maaibreedte verkrijgbaar voor een grotere gazonoppervlakte.

Zo vier je vakantie op je grasmat

  1. Beplanting zorgt voor sfeer. Kleed je tuin aan met mooie planten, zo komt je grasmat nog beter uit.
  2. Zoek verkoeling op. Op het gras is het altijd koeler dan op tegels. Dus zet je ligstoel op een hete dag op je gazon, dat is veel aangenamer.
  3. Kampeer in je eigen tuin. Slapen in een tent is natuurlijk reuze gezellig. Een kampvuurtje daarentegen is natuurlijk niet aan te raden op je gezon.
  4. Vul een mandje met lekkere dingen en ga picknicken in je eigen tuin. Voordeel: als je iets vergeten bent, heb je het zo gehaald.
  5. Om te genieten van de zon, hoef je niet weg. Smeer je goed in en ga op je eigen zonneweide liggen. Lekker rustig en privé!