Tuintrends– noviteiten voor een bloeiend 2019

Ga voor het groenste groen met WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet!

De tuinmerken WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet maken het met hun noviteiten gemakkelijker en leuker

Tuinieren wordt steeds populairder in Nederland; er worden meer bestaande tuinen opgeknapt en bij nieuwbouwhuizen kiest men steeds vaker weer voor een groene tuin in plaats van bestrating. Daarbij blijft het zelf kweken van groenten en fruit een geliefde bezigheid. Dit alles heeft ook te maken met de duurzaamheidstrend, waardoor we bewuster zijn van het effect van een groene tuin. Kortom: Nederland staat dit voorjaar weer in groei en bloei. De tuinmerken WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet maken het met hun noviteiten gemakkelijker en leuker om de tuin gezond en mooi te houden in 2019:

Flower Power – trakteer vlinders en bijen op een walhalla aan bloemen

WOLF-Garten lanceert zaadkogels voor een zee aan bloemen in de tuin. Deze bolletjes zijn eenvoudig te planten en zorgen voor een tuin vol zomerse bloemen waar vlinders en bijen dol op zijn. Hiermee speelt WOLF-Garten direct in op een groot probleem, de natuurlijke habitat voor bijen en vlinders staat in Nederland onder druk. Het tuinmerk wil mensen bewuster maken van dit probleem en tegelijkertijd een gemakkelijke oplossing bieden voor iedere tuin en balkon.

Knip iedere tak alsof het een twijgje is

De WOLF-Garten Power Cut RS800V maakt knippen met snelheid of met kracht mogelijk. Met de speed-instelling kunnen takken in hoog tempo worden geknipt dankzij de kleine spreidingshoek. In de powermodus kunnen zelfs takken met een doorsnede van 5 centimeter gemakkelijk geknipt worden. Dit maakt een van de zwaarste tuinklussen lichter en eenvoudiger. De bladen hebben bovendien een antikleefcoating zodat bacteriën en virussen niet op de bladen blijven plakken en doorgegeven worden aan andere takken.

‘Robomow: maai het gras!’

Robomow lanceert twee modellen robotmaaiers voor een gazongrootte tot 500 m²; de RX50u en de RX50 Pro S in stijlvol donkergroen. Deze modellen werken tot 180 minuten aan een stuk op een Li-ion accu en hebben een metalen glijvlak. Robomow ontwikkelde voor beide modellen de Touch Sensor, die voor extra veiligheid zorgt. Normaliter stoppen de messen met draaien als je de maaier optilt, maar dankzij de Touch Sensor stoppen de messen al zodra je de handgreep aanraakt. De luxe RX50 Pro S is voorzien van ‘RoboConnect’: dankzij deze functie kun je met de robotmaaier communiceren via Alexa, de virtuele assistent die in steeds meer huishoudens onmisbaar is geworden. Verder is de RX50 Pro S voorzien van een mulchreiniger en wordt de robotmaaier geleverd met een RoboHome.

Krachtpatser voor het serieuze (maai)werk

Ondanks de robotmaaier trend blijven loopmaaiers ook in ontwikkeling. Wie het liefst zelf de volledige controle wil houden over het gazon kan in 2019 zijn hart ophalen met dit topmodel van Cub Cadet, het merk dat tot voor kort voornamelijk bekend was in de (semi)professionele markt. De nieuwe XM3 ER53 is een loopmaaier met krachtige Kawasaki-motor en de zogeheten mesremkoppeling (BBC). Hiermee kan de motor blijven lopen wanneer het maaidek is uitgeschakeld zodat de motor niet opnieuw gestart hoeft te worden.

Kijk voor meer productinformatie op:
www.wolf-garten.nl
www.robomow.nl
www.cubcadet.nl