Profielfoto van Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Hedikhuizerweg 21, 5222 BC DEN BOSCH
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Rabat schuttingen: Sjiek en uniek!

Wil jij geen 13 in een dozijn schutting? Ga voor de rabat schutting. Landelijke en moderne designs met hoogwaardige houtsoorten geven unieke mogelijkheden!

Rabat schuttingen: Sjiek en uniek!

Ben jij op zoek naar een schutting met een wauw-factor? Het fraaie plaatje dat dient als het decor voor de rest van de tuin? De rabat schutting voldoet absoluut  aan deze omschrijving. Lees snel meer over deze fraaie schuttingen en de mogelijkheden!

Wat is een rabat schutting?

Een rabat schutting bestaat uit planken die met een frees voorzien zijn van een profiel. Daardoor grijpen de planken in elkaar, wateren ze uitstekend af en krijgen ze een uniek uiterlijk. Het Zweedse rabat of misschien beter bekend als potdeksel is vrij algemeen bekend. Het wordt ook vaak toegepast bij de wanden van overkappingen en tuinhuisjes, maar er zijn meer mogelijkheden!

Welke mogelijkheden zijn er met een rabat schutting?

Gras en Groen Schuttingen biedt het plaatsen van de rabat schuttingen aan in drie verschillende designs.

rabat schutting

Zweedse rabat schutting
Deze rabatdelen worden horizontaal bevestigd en zijn aan de bovenzijde wat smaller dan aan de onderzijde. Regenwater loopt daardoor makkelijk van de planken af. De Zweeds rabat schutting past uitstekend in tuinen met een landelijke stijl en de planken zijn verkrijgbaar in het blank douglas en zwart of grijs behandeld vuren.

Deens rabat schutting
Sinds vorig jaar is het Deens rabat nieuw als rabat profiel watvaak ook triple blok profiel wordt genoemd. Typerend voor drie lijnen die in de plank zijn gefreesd. Deze planken kunnen zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden en geven een frisse, moderne uitstraling aan de schutting.  

Dubbele rhombus schutting
De meeste sjieke uitvoering van de rabat schuttingen is ongetwijfeld de dubbele rhombus schutting. Het ruitvormige profiel is mooi, maar het thermische behandelde Ayous en Fraké Noir maken deze schutting echt tot een plaatje. Deze houtsoorten vergrijzen op een prachtige wijze.

Geen moeizaam overleg met de buren!

De grote vraag bij een gedeelde schutting is altijd of de buren hetzelfde willen. In de praktijk is er altijd één partij die water bij de wijn moet doen. Dat is bij de rabat schutting niet nodig. Ieder heeft de mogelijkheid om zijn eigen zijde af te werken in het rabat van zijn keuze!

Bekijk de mogelijkheden in de showtuin van Gras en Groen 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheid en hoe de rabat schuttingen er in de praktijk uitzien? In de showtuin van Gras en Groen in 's-Hertogenbosch kun je de mogelijkheden bekijken en advies ontvangen. De koffie staat voor je klaar!

Gras en Groen
Hedikhuizerweg 21
5222 BC 's-Hertogenbosch
6 dagen in de week geopend!

rabat schutting