Profielfoto van Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Hedikhuizerweg 21, 5222 BC DEN BOSCH
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Wat zijn graszoden?

Graszoden zijn in feite kleine rolletjes gazon.

Graszoden

Bij een graszodenkwekerij worden gigantische velden ingezaaid met graszaad en opgekweekt totdat het een perfecte grasmat vormt. Als het gras zich goed genoeg heeft ontwikkeld wordt het in kleine strookjes gesneden en opgerold. Deze kleine stukjes grasveld worden graszoden genoemd en kun je thuis aan elkaar (laten) leggen totdat je gehele gazon is aangelegd.

Waarom kiezen voor graszoden?

Wie een gazon gaat of laat aanleggen heeft twee keuzes: gras zaaien of graszoden leggen. Om van graszaad een mooi compact gazon te maken is veel onderhoud en geduld nodig. Wanneer je het onderhoud goed uitvoert heb je 12 maanden later een mooi gazon. Door te kiezen voor graszoden leggen kan dit proces versneld worden. De graszoden zijn gedurende de 12 maanden voor jou opgekweekt en kunnen nadat ze gelegd zijn al na twee weken betreden worden.

Graszoden geven direct resultaat

- Graszoden kunnen het hele jaar door gelegd worden
- Je hebt met graszoden geen deskundig onderhoud
- Met graszoden maak je je gazon een onkruidvrije start
- Een met graszoden aangelegd gazon kan al na 14 dagen betreden worden

Premium graszoden

Steeds vaker wordt de term premium graszoden gebruikt, maar wat betekent dit eigenlijk? Premium graszoden hebben van de graszodenkwekerij het allerbeste kwaliteitslabel hebben gekregen. Zijn niet alle graszoden van dezelfde kwaliteit dan? Nee, er zitten kwaliteitsverschillen tussen de graszoden. Doordat het een natuurproduct is en het weer van grote invloed is op de groei van het gras kunnen er kwaliteitsverschillen optreden.
- Dichtheid van het gras
- Verhouding tussen de verschillende grassoorten
- Onkruid
- Algemene conditie van het gras

Door te kiezen voor premium graszoden weet je zeker dat de graszoden die in je tuin komen te liggen perfect zijn. Deze grasmatten hebben zich perfect ontwikkeld en zullen je dan ook zeker niet teleurstellen. Gras en Groen Graszoden verkoopt, levert en legt uitsluitend premium graszoden. Deze graszoden hebben van graszodenkweker Hendriks Graszoden het allerbeste kwaliteitslabel gekregen.

Wil je je premium graszoden in je tuin?

Gras en Groen kan de graszoden voor jou leggen. Dit hoveniersbedrijf heeft een professionele aanlegservice waarbij zij de werkzaamheden volledig voor u uitvoeren. In 2016 heeft Gras en Groen Graszoden maar liefst 19 hectare aan graszoden gelegd en is daarmee marktleider in Nederland en België. Je kunt online een offerte aanvragen voor het leggen van graszoden als je gazon een oppervlak heeft van minimaal 25 m².