Foto: /259781.jpeg

Eikentuinmeubels.nl; uniek, creatief en duurzaam

Eikentuinmeubels.nl verkoopt tuinmeubels op maat van eikenhout. Tot zover niets nieuws. Achter deze bijzondere tuinmeubels gaat een tourmanager schuil, wiens meubelmakers hobby uitgroeide tot succes.

Eikentuinmeubels.nl verkoopt tuinmeubels op maat van eikenhout. Tot zover niets nieuws. Achter deze bijzondere tuinmeubels gaat een tourmanager schuil, wiens meubelmakers hobby uitgroeide tot succes.

Door bewust te kiezen voor eikenhout met een eigenwijs karakter, ontstaan unieke, creatieve, duurzame tuinmeubels die passen als een oude jas.

 

René Goutziers maakt tuinmeubels van eikenhout. Daarmee is in feite alles gezegd, want verder wil deze creatieve designer zich niet beperken. Hij heeft geen vast omlijnde collectie, maar is gebrand op maatwerk. Hij redeneert vanuit de gedachte: ‘Niemand is hetzelfde, iedereen is uniek’. Creativiteit en duurzaamheid staan in alles centraal. Elk object wordt in overleg met de klant ontworpen en gemaakt. Verder heeft René heel bewust
gekozen voor Frans eikenhout. Dit is een vorm van oerhout, ruw gezaagd, licht opgeschuurd en met een machineslag, sommige planken bevatten noesten waardoor kaarsrechte superstrakke stukken niet bestaan. Eikenhout is duurzaam, kan naar buiten en gaat dan zomaar 20 jaar mee. René behandelt het hout bij voorkeur met lijnolie. Dit wordt op traditionele wijze door een Brabantse molenaar uit het zaad van vlas geperst. Dit beschermt het eikenhout.

Extra dimensie

Het eigenwijze karakter van eikenhout dwingt René ertoe om telkens te improviseren tijdens het maak proces. Door temperatuursverschillen en vocht blijft het hout namelijk altijd werken. Dat geeft een extra dimensie. Op eikentuinmeubels.nl staat een aantal voorbeelden van stijlvolle tuinmeubels van de hand van René. In feite is alles mogelijk, van buitenkeuken tot bijzettafel en van romantisch schommelbankje tot feestelijke bartafel.

Podium

Het idee om van eikenhout tuinmeubels te maken is min of meer bij toeval geboren. René is origineel interieurbouwer van beroep, waarbij alles volgens tekening moest en er weinig ruimte was voor eigen inbreng. In zijn vrije tijd organiseerde René diverse muziek- en theaterevenementen. Vier jaar geleden kreeg hij de mogelijkheid om dit full time te gaan doen. Hij toerde zomers en weekenden lang met diverse bands van
podiums naar festivals en feesttenten. In de rustige wintermaanden ruilde hij de hectiek in voor het rustieke ambacht van meubelmaker. Maar al snel werd door vrienden en bekenden opgemerkt dat hij heel bijzondere meubels maakt. De volgende stap was een website en het succes was daar. Inmiddels maakt René tuinmeubels voor een breed scala aan klanten. Stuk voor stuk op maat, stuk voor stuk uniek.

Meer informatie: www.eikentuinmeubels.nl.nl

Publicatiedatum: 23 januari 2011

Reacties