Foto: 2021/tips-kopen-nieuwe-tuinmeubelen.jpg

De beste tips bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen

Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je bezig met het inrichten van de tuin? Of zijn jouw oude tuinmeubelen gewoon aan vervanging toe?

Guido van Loon

Dan kun je ervoor kiezen om nieuwe tuinmeubelen te kopen. Echter moet je wel op een aantal belangrijke dingen letten als je nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen. Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje in dit artikel.

Inspiratie verzamelen

Een eerste handige stap als je nieuwe tuinmeubelen wilt kopen is het verzamelen van inspiratie. Dit kan het verdere proces namelijk een stuk makkelijker maken. Hoe je inspiratie opdoet voor nieuwe tuinmeubelen? Daar zijn verschillende manieren voor. Zo kun je langsgaan bij een tuincentrum, rondkijken op social media of het internet afspeuren. Probeer zoveel mogelijk tuinmeubelen die je mooi vindt te verzamelen, zodat je er een steeds duidelijker beeld van krijgt wat je wel mooi vindt en wat niet. Het kan zelfs een idee zijn om een moodboard te maken met de inspiratie die je hebt verzameld. Waar je zeker een kijkje kunt nemen als je op zoek bent naar mooie nieuwe tuinmeubelen? Van der Garde tuinmeubelen is zeker een bezoek waard.

De beschikbare ruimte

Het eerste waar je naar moet kijken als je op zoek gaat naar geschikte tuinmeubelen voor in jouw tuin, is de ruimte die je hiervoor hebt. Hoe groot is jouw tuin en waar in de tuin zou eventueel ruimte zijn voor wat mooie tuinmeubelen? Meet de beschikbare ruimte voor het neerzetten van de tuinmeubelen. Tel hier altijd wat extra cm bij op, liever te veel ruimte dan te weinig. Door nauwkeurig te meten hoeveel ruimte beschikbaar is voor nieuwe tuinmeubelen, is de kans klein dat je na aanschaf van tuinmeubelen voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zeker als je bijvoorbeeld voor een grote tuinset kiest, is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Op zoek naar een mooie tuinset? Deze Van der Garde tuinsets met 6 zitplaatsen zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Materiaalsoorten vergelijken

Tuinmeubelen zijn te koop in verschillende materialen. Het is daarom goed om deze materiaalsoorten vooraf goed met elkaar te vergelijken, zodat je voor jezelf tot de beste keuze kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de volgende materiaalsoorten als we het hebben over tuinmeubelen: rotan, aluminium, wicker, teak hout, hout, RSV, staal, bamboe, keramiek en ga zo maar door. Lees je goed in over deze verschillende materiaalsoorten en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Houd bij het vergelijken in ieder geval rekening met hoe onderhoudsvriendelijk deze zijn, hoe bestand deze zijn tegen slechte weersomstandigheden en bijvoorbeeld duurzaamheid. Door veel te vergelijken kun je uiteindelijk bepalen welk materiaalsoort het meest geschikt is voor in jouw tuin.

Ga voor kwaliteit

Het spreekt misschien voor zich: kiezen voor kwaliteit. Echter kan een goedkope aanbieding wellicht roet in het eten gooien. Het lijkt misschien verleidelijk om voor goedkope tuinmeubelen te kiezen. Echter kan het dan wel zo zijn dat deze niet aan jouw verwachtingen voldoet, waardoor je het binnen no time weer kunt vervangen. En daar zit je uiteraard niet op te wachten. Kies voor kwaliteit, zodat je ervan verzekerd bent dat de tuinmeubelen wel een aantal jaar mee kunnen. Kom je er niet uit? Laat je dan vooral adviseren door een professional om tot de juiste keuze te komen.

Kussens

Als je tuinmeubelen hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel dat je comfortabel kunt zitten. Bijvoorbeeld als je een tuinset, loungeset of tuinstoel hebt gekocht. Het is daarom verstandig om bij het kijken naar nieuwe tuinmeubelen ook gelijk te zoeken naar geschikte kussens die hierbij passen. Op deze manier kies je voor het ultieme comfort, waardoor je extra veel kunt genieten van jouw net gekochte tuinmeubelen.

Deze tips kun je zeker gebruiken als je binnenkort gaat beginnen met het zoeken naar nieuwe tuinmeubelen. Denk niet te makkelijk over deze zoektocht. Je wilt tenslotte dat tuinmeubelen goed en lang meegaan, dus het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Verdiep je hier dus goed in, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Met de juiste tuinmeubelen kun jij straks vast nóg meer genieten van jouw mooie tuin.

Reacties