Foto: loungemeubelen-tuinmeubelen

Een mooie en unieke loungeset in de tuin?

Onze tuin wordt meer en meer een verlengstuk van onze woonkamer. Het exterieur doet niet onder voor het interieur.

We richten de tuin in met mooie potten en planten en zelfs een tuinposter behoort tot de mogelijkheden. Van al dit moois willen we natuurlijk wel optimaal genieten. Hoe kan dat nou beter dan heerlijk met een drankje op je loungeset?

Weerbestendig door de gebruikte materialen

Je ziet ze steeds meer in de tuinen verschijnen, mooie comfortabele banken met bijpassende stoelen en zachte kussens. Deze loungesets zijn een sieraad voor je tuin. Door de gebruikte materialen zijn ze weerbestendig en kunnen ze in de winter buiten blijven staan. Dat is wel zo plezieriger, we maken namelijk ’s winters ook steeds meer gebruik van de tuin. Het is heerlijk genieten van het winterzonnetje op je loungebank onder een wollen dekentje met een glaasje Glühwein in je hand.

Welke opstelling is geschikt voor je terras?

Het is belangrijk voor de aanschaf goed te kijken naar het terras. Welke opstelling is voor jouw terras het beste? Is enkel een hoekbank een goede keus of is je terras beter af met een bank en losse stoelen? Houd ook rekening met de stand van de zon en je zonwering. Je wilt op warme dagen graag met je hele gezin of met je vrienden in de schaduw zitten. Heb je een buitenkeuken of een barbecue op je terras staan? Plaats je loungebank zo zodat er niemand in de rook zit.

Welke uitstraling wil je meegeven aan je tuin?

De verschillende materialen van de loungesets geven ze een verschillende uitstraling. Een loungebank vervaardigd van steigerhout heeft een robuuste uitstraling, terwijl een aluminium set een chiquere uitstraling heeft. Welk materiaal past het best in jouw tuin? Aangezien de tuin tegenwoordig een onderdeel is van de woonkamer is het ook goed om te kijken naar je interieur. Heb je een modern en strak interieur, kies dan voor een strakke set van wicker of aluminium voor in je tuin.

Deze tijd van het jaar is een goed moment om eens kritisch naar je tuin te kijken en plannen te maken. Zo ben je ruim voor het begin van de zomer klaar en kan je heerlijk genieten op je nieuwe loungebank.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties