Foto: 2018/lounge-set-meubels.jpg

Welke tuinmeubels passen bij jou?

Qua materialen, kleuren en stijlen is er keuze te over voor tuinmeubelen. Het aanbod tuinmeubelen wordt ieder jaar weer groter.

Guido van Loon

Ontwerpers komen met nieuwe materialen, vormen en combinaties. Vooral in teakhout en steigerhout zijn er bijzondere tuinmeubelen te vinden. Maar houd je meer van designmeubelen, dan ga je wellicht voor een creatieve combinatie van een tuinmeubel in teakhout gecombineerd met staal, zink of aluminium. Gecombineerd met kussens in effen natuurtinten of met een brede streep in donkere, klassieke kleuren vormen deze tuinmeubelen een trendy geheel.

Steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten is de trend op het moment als materiaal voor tuinmeubelen. Steigerhout is relatief goedkoop, is te combineren met stijlen tuinmeubelen en gaat jaren mee. Wat van belang is, is dat het robuuste en grove houtwerk van steigerhouten planken goed tot zijn recht komt bij tuinmeubelen. Het steigerhout gaat verder qua kleur hout op in de natuur en dat maakt het mooi om te gebruiken voor je tuinmeubelen, maar je kunt de tuinmeubelen ook beitsen of verven in een gewenste kleur.

Loungen

Loungesets zijn sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit de tuin. Het leuke van deze tuinmeubelen is dat je eenvoudig je interieurstijl naar buiten kunt doortrekken. Vooral met grote loungekussens creëer je namelijk een echt huiskamergevoel in je tuin. En: voor ieder type tuin is er wel een loungeset te vinden. Populair zijn bijvoorbeeld wicker lounge sets.

Weersbestendige tuinmeubelen

Een goede constructie voorkomt dat de tuinmeubelen gaan rotten of scheuren. Vooral bij houten tuinmeubelen is het belangrijk dat de verbindingen geen vocht doorlaten. Maar hoe kies je tuinmeubelen die lang mee gaan? Let bij de aankoop van het tuinmeubel op een degelijke constructie. Dit zijn meestal de wat zwaardere tuinmeubels. Daarnaast verdienen houten tuinmeubelen de voorkeur boven kunststof tuinmeubels. Kunststof kan in de loop der jaren namelijk kwetsbaarder worden.

Onderhoud tuinmeubelen

Daarnaast is onderhoud van groot belang voor de levensduur van je tuinmeubelen. Zet je tuinmeubilair tijdens vochtige en koude periodes binnen. Is dit niet mogelijk kies dan voor een materiaal die bestand is tegen dergelijke weersinvloeden, zoals kunststof of een harde houtsoort. Verwijder het vuil op de tuinmeubelen regelmatig met een harde borstel. Dit voorkomt dat het vuil in de poriën of scheurtjes gaat zitten. Verwijder direct na het schilderen van de tuinmeubelen de overtollige verf of olie met een katoenen doek. Door te dik aangebrachte verf of olie drogen de tuinmeubelen slecht waardoor ze vuil aantrekken.

Reacties