Foto: 2016/loungeset-tuinset.jpg

Allernieuwste trendy tuinsets van 2016

In navolging op het feit dat we steeds meer de gezelligheid opzoeken in een serre, tuinkamer of op overdekt terras, worden ook de tuinsets comfortabeler.

Waren bijvoorbeeld de allereerste loungesets kolossale meubels waar je alleen maar op kon hangen of liggen, de allernieuwste trend op dit gebied zijn de halfhoge loungesets. Zo kan je op de halfhoge loungeset tuinset niet alleen lekker loungen, maar er tevens ook zodanig op zitten dat dat je fatsoenlijk een bord op schoot kan nemen of zelfs aan een tafel eten kunt. Op loungeset.nl geven ze hier goede voorbeelden van. Hier zie je meteen ook goed dat tuinsets steeds meer het uiterlijk krijgen van het soort bankstel wat je ook heel goed in je woonkamer zou kunnen zetten.

Multifunctionele tuintafels

Niet alleen de loungesets ondergaan dit jaar een gedaantewisseling met hun gewijzigde zitpositie, al dan niet vast of te regelen met behulp van een verstelbare rugleuning. Ook de tuintafels gaan een nieuw tijdperk tegemoet. De allernieuwste trendy tuintafels zijn namelijk in hoogte verstelbaar. In plaats van een statische tafel, die vaak te hoog is om te loungen of te laag om aan te eten, zien we in 2016 modellen de markt veroveren die je in hoogte verstellen kan. De luxere tuintafels zijn hiervoor uitgerust met een gasveer, maar je hebt ze ook die je met de hand als het ware opklapt.

Feel good kleuren

Geeltinten, zachtroze, niet van dat zoete babyroze maar meer van dat ouderwetse Engelse roze en mintgroen zijn de trendy kleuren voor de stoffering van je loungesets. Vooral met geeltinten mag je op je loungeset tuinset volop variëren. Mosterdgeel, eigeel, boterbloemgeel in combinatie met zachte pasteltinten en teakhouten tuinmeubels. Teak is namelijk, weliswaar in een modernere en verfijnde versie, weer helemaal terug van weggeweest.

Voor de tuinen die niet zo zijn ingericht op romantische kleurtjes en materialen voorziet de trend van 2016 in strak gevlochten zwart wicker, rvs of aluminium loungesets met creatieve brei-look kussens. Modern uitziende all-weather stoffen met een ingeweven breipatroon of macramé. Net als het teakhout en de Engelse pasteltinten proef je hier toch ook weer die hang naar oude ambachten en vakmanschap.

Reacties