Profielfoto van Welvaere
Welvaere
Amersfoortse 96, 3862 NE Nijkerk
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
13:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

De musthave voor jouw achtertuin; een buitendouche

Een buitendouche, de ideale toevoeging voor in jouw achtertuin. Heerlijk om onder af te koelen na een hottub of saunasessie of omdat het goed voor je is!

Een buitendouche, de ideale toevoeging voor in jouw achtertuin. Perfect op het moment dat je stomend uit een heerlijk warm bad of stomende sauna komt. Maar ook om heerlijk af te koelen tijdens een warme zomeravond of gewoon omdat een koude douche goed voor je is.

Afkoelen na een sauna of hottub sessie

Afkoelen is een van de belangrijkste onderdelen van een saunasessie en ook nadat je hebt liggen badderen in een hottub. Nadat je in de hottub of sauna hebt gezeten wordt je lichaam natuurlijk warmer. Al deze warmte moet je lichaam ook weer kwijt zien te raken. Op het moment dat je niet afkoelt kun je gaan ‘na zweten’ en krijg je hoofdpijn en word je benauwd.

Omdat een koude douche gezond is

Wim Hof een bekende Nederlander als het gaat om koudetherapie weet dat aan een koude douche of net iets heftiger een koud bad heel veel voordelen zitten. Zo schrijft hij in zijn nieuwe boek: ‘Als je een koude douche neemt, worden alle kleine spiertjes van je vasculaire systeem, dat zijn er miljoenen, geactiveerd en getraind. Als je tien dagen achter elkaar een koude douche neemt merk je dat je hartslag daalt. Maarliefst 15 tot 30 slagen per minuut en dit blijft 24 uur per dag zo!’ Met een koude douche van 30 seconden kun je volgens Wim Hof al snel resultaat zien.

En hoe fijn is het dan dat je dit gewoon in je eigen tuin kunt doen, in de frisse buitenlucht nog wel. Door iedere dag te beginnen met een (ijs)koude douche begin je de dag echt met een kickstart. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kunt en je zit direct vol energie. Door vaak onder een koude douche te stappen kun je extreme weersveranderingen ook makkelijker aan.

Heerlijk in de zomer

Tijdens een warme zomeravond is er niets fijner dan even een momentje waarin je het niet warm hebt. Je wilt niets liever dan lekker afkoelen. Dat kan natuurlijk door in het opblaasbadje te springen, onder de tuinslang te gaan staan of onder de douche in de badkamer. Een koude douche klinkt als muziek in je oren, maar om dan weer helemaal de trap op te lopen en de douche in de badkamer open te draaien is al bijna te veel.

Maar jij hebt een verscholen paradijsje achter in je tuin, waar een heerlijke regendouche en misschien wel een stortemmer op je staat te wachten. De perfecte plek om heerlijk af te koelen.

De Utanfor collectie van Welvaere

Dat een douche echt een musthave voor in je achtertuin is, dat wisten wij bij Welvaere al lang. En daarom presenteren wij met trots onze eigen Utanfor collectie. Drie unieke modellen buitendouches met als pronkstuk de combidouche. Een combinatie tussen een regendouche en stortemmer.

Hoogwaardige kwaliteit
Het samenspel tussen het hardhout en de RVS onderdelen maken van deze douche echt een eyecatcher en geeft het een zeer luxe uitstraling. Jouw tuinslang kan gemakkelijk aangesloten worden door de Gardena koppeling aan de achterkant en de douche zet je aan door aan de knop te draaien. De stortemmer vult zich vanzelf. Echt een product waar je gegarandeerd jaren plezier van hebt!