Vijf tips om je tuin gezellig in te richten

Het weer in Nederland bereikt steeds vaker zomerse temperaturen. Niets zo fijn als gezellig genieten van een hapje en een drankje in de achtertuin.

15 Juni 2018

Een leuke barbecue, een samenkomst met vrienden of gewoon gezellig met het gezin genieten van de zon. Wel zo fijn om in een gezellige omgeving te zitten! Met deze tips heb jij je tuin zo gezellig ingericht.

1. Warmte creëren

Dat het zonnetje schijnt is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Toch is het belangrijk om ook qua inrichting warmte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele loungebank met comfortabele loungekussens een fijne fleece dekentjes. Op websites zoals bijvoorbeeld Onlinemaatkussens.nl kun je op maat gemaakte kussens vinden om jouw tuin lekker warm en aangenaam aan te kleden.

2. Comfortabel genieten

Naast een warme aankleding is natuurlijk ook comfort erg belangrijk. Uren op een loungeset zonder kussens wordt op een gegeven moment een stuk minder comfortabel. Laat om extra lang te kunnen genieten tuinkussens op maat maken. Zo zorg je ervoor dat ieder tuinmeubel comfortabel is en je urenlang kunt genieten van het buitenleven.

3. Voldoende verlichting

Laten we ook vooral de verlichting niet vergeten. Het zonlicht verdwijnt natuurlijk op een gegeven moment en een donkere tuin kan wat onaangenaam zijn. Met de juiste buitenverlichting kun je niet alleen voor voldoende licht zorgen, het zorgt ook voor een fijne sfeer in de achtertuin. Om het helemaal goed aan te pakken kun je de keuze maken om specifieke verlichting te installeren. Hiermee kun je bijvoorbeeld een voetpad verlichten, een schilderij of planten accentueren of een terras of overkapping wat meer sfeer geven.

4. Tuindecoratie

Decoratie is niet alleen in de woning, maar ook in de tuin van groot belang. Probeer de tuin dus op dezelfde manier in te richten als dat je in de woning zou doen. Leuke schilderijen, ingelijste foto’s en fijne kleuren en decoratieve items. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat alle materialen gemaakt zijn voor het buitenleven.

5. Bloemen en planten

Of je nu een terras, een balkon of een grote achtertuin hebt; bloemen en planten brengen ongelooflijk veel sfeer met zich mee. Daarbij is klussen in de tuin gewoon hartstikke leuk! Omring jezelf met fijne bloemen en planten om een fijne buitenplek voor jezelf en familie en vrienden te creëren. Je kunt bloemen en planten natuurlijk in de tuin planten, maar overweeg ook zeker de mogelijkheid om potten en hangpotten te gebruiken. Zo kun je de zithoek nog gezelliger maken.

Reacties