Foto: tuin_loungeset_inrichten

Hier moet je over na denken bij het inrichten van je tuin

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de inrichting van de tuin. In dit artikel lees je vele zaken waar je bij de inrichting rekening mee moet houden.

Guido van Loon

We willen steeds vaker en langer in onze tuin zijn en leven. Relaxen, badderen, koken, borrelen, eten; alles kan tegenwoordig in je tuin. Tuinhaarden, heaters en overkappingen maken je zomer bijvoorbeeld veel langer. Frisse zomeravonden worden zo het decor voor gezellige avonden bij het knisperend haardvuur. Er zijn zelfs leuke tuinsets waarbij de vuurplek geïntegreerd in de tafel is. Over vuur gesproken: barbecues. Of het nu uitgebreide kookelementen zijn of kleine, compacte exemplaren, ze zijn onmisbaar. Maar de échte tuinliefhebbers kiezen voor een buitenkeuken. Want wie gasten heeft, wil zich niet terugtrekken in de keuken, maar middenin de gezelligheid blijven.

Comfortabele tuinmeubels

Ook comfortabele meubelen worden steeds belangrijker. Als je lang in de tuin vertoeft wil je natuurlijk ook lekker zitten, bovendien wil het ook ook wat. Een goed voorbeeld hiervan is een comfortabele loungeset; heerlijk ontspannen en tegelijkertijd erg stijlvol.

Daarnaast zien we veel vaker aandacht voor duurzaamheid in de tuin. Zo worden meubelen gemaakt van hergebruikt hout om het milieu te ontzien of er wordt gekozen voor duurzame producten. Bepalend voor de sfeer in de tuin is het kleurgebruik. Kies voor vergrijsde of natuurlijke tinten, vrolijke kleuren, contrasterende kleuren of een strakke zwart-wit combinatie. Trend is diversiteit in de tuin qua stijlen, materialen en sferen. Mediterraan, oosters of gewoon Hollands. Bij specialisten, zoals Tuinmeubelland, kun je je heerlijk oriënteren op de vele mogelijkheden.

Tuinieren

Ook tuinieren is hot. Lekker met het gazon en verschillende planten aan de slag. Liever een mooie sierbestrating? Dan zijn planten in leuke potten een echte aanrader. Wat we ook niet mogen vergeten is de verlichting. Zet je mooiste planten of boompjes in de spotlights en zet het terras in sfeervol én functioneel licht. Helemaal trendy in de tuin van nu is water. Of dat nu een vijver is of een waterornament, echt genieten van het buitenleven doe je met op de achtergrond het geluid van rustgevend watergekletter.

Water in de tuin

Wie van water houdt en het iets groter aan wil pakken kan zijn geluk op met een hottub, zwemvijver of zwembad. Op een zomerse dag aan de rand van het zwembad luieren, een frisse duik nemen in je eigen kristalheldere water en afspoelen onder de buitendouche. Het klinkt als een weldadige luxe, maar zwembaden zijn niet meer alleen weggelegd voor ‘the rich and famous’. 

Iets kleiner van formaat is de hottub, tegenwoordig al te verkrijgen in de meest luxueuze uitvoeringen. Comfortabele zitjes of ligplaatsen met krachtige massagestralen of juist zachte bubbels. Of wat dacht je van
televisie, radio en sfeerverlichting? Dit maakt bubbelen in de buitenlucht wel heel aantrekkelijk.

Zo heb je dus heel vele mogelijkheden om van jouw tuin je droomtuin te maken.

 

Reacties