Profielfoto van Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Gras en Groen, uw tuin in goede handen!
Hedikhuizerweg 21, 5222 BC DEN BOSCH
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Pluk de voordelen met een duurzaam groendak

Een groendak draagt bij aan de biodiversiteit, maar het levert ook voor jezelf voordelen op. Hieronder zetten we 9 belangrijke voordelen op een rij!

Pluk de voordelen met een duurzaam groendak

leefomgeving en het levert meer voordelen op. Hieronder zetten we 9 belangrijke voordelen voor je op een rij. Stel je eens voor, hoe zo’n groene en bloeiende oase op jouw dak zou staan!

1. Dakbedekking gaat twee keer langer mee
Een groendak beschermt de dakbedekking namelijk tegen allerlei weersinvloeden zoals zon, regen, hagel, wind en extreme temperaturen.

2. Bijdrage aan schonere lucht
Met een groendak help je me aan een schonere lucht en een betere luchtkwaliteit, want de vele sedumplantjes werken als filters voor fijnstof en nemen CO2 op uit de lucht.

3. Het blijft koeler in de woning
De plantjes van het sedumdak absorberen de warmte en werken zo als een natuurlijke airco.

4. Draagt bij aan meer biodiversiteit
De sedumplantjes, kruiden, grassen en waardplanten zijn belangrijke leefgebieden voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

5. Meer rendement uit zonnepanelen
Zonnepanelen stoppen bij warm weer om brandgevaar te voorkomen. Groendaken zijn gemiddeld 3 graden koeler, waardoor je 8% meer rendement haalt uit je zonnepanelen.

6. De waarde van de woning stijgt
Door het aangename klimaat in en rondom het huis, het lagere energieverbruik en de langere levensduur van de dakbedekking stijgt de waarde van je woning.

7. Geluidsisolerende werking
Het sedumdak dempt de geluiden van de straat en zorgt zo voor een rustige omgeving om in te wonen.

8. De ideale waterbuffer
De planten op het groendak nemen zo’n 50% van de regen op en het overige water wordt langzaam aan de omgeving afgegeven. Op deze manier voorkomt het overbelasting van afvoeren en het riool. Dus geen wateroverlast en overstromingen meer in de straat bij hevige regenval.

9. Je ervaart minder stress
Het is bewezen dat mensen minder stress ervaren en beter kunnen ontspannen in een groene omgeving. Wonen tussen het groen heeft een hele positieve invloed op de leefomgeving.

Voor prijzen vanaf € 60,- p/m² kan Gras en Groen Hoveniers jouw dak binnen één dag omtoveren tot een groendak met het hele jaar door een groene uitstraling. Maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan.  

Ben jij die handige DHZ-er die dit zelf wil gaan doen? In onze webwinkel kunt u eenvoudig kant-en-klare sedumdakpakketten bestellen die u binnen 3 werkdagen krijgt geleverd!