Foto: 000-tafelklem-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Deens-Toon

Tuintrend 2: zo verbind je je tuin met je interieur

Maak je tuin helemaal 'zomerproof' met de nieuwste tuintrends van dit jaar. Deze keer: verbind binnen met buiten voor rust en eenheid bij je thuis.

Sandra van Koningshoven

beeld: Deens (tafeklem Toon)

Opruimwoede

Ik weet niet of jij er ook last van hebt, maar bij de eerste zonnestralen van het jaar beginnen mijn handen te jeuken. Het begint met opruimwoede. Die fase is inmiddels gelukkig voorbij: alles is brandschoon, opgeruimd en aan kant. Zo ook mijn tuin. Maar die is wel een beetje kaal nu. Het is daarom tijd om de tuinmeubels buiten te zetten en mijn tuintje weer gezellig te maken.

In mijn blog van vorige week vertelde ik al dat ik altijd begin met inspiratie opdoen. Vorige week vond ik de 1e tuintrend: de culinaire kooktuin . Superleuk!

Verbind je tuin met je interieur 

De trend die ik deze week laat zien, is er eentje waarmee je de sfeer en stijl van je interieur doortrekt naar je tuin. Daarmee creëer je rust een eenheid. Dat is niet alleen heel mooi, maar ook goed voor een lekker relaxed zen-gevoel. En in deze drukke tijden kan je dat natuurlijk heel goed gebruiken. En zo doe je het:

Lekker loungen: het huiskamergevoel in je tuin

1-honden-bed-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-The-Refined-Canine


Met mooi weer is het natuurlijk superzonde om binnen te zitten. Buiten zijn is niet alleen fijn, maar ook nog eens hartstikke gezond (vitamine D). Zorg er dus voor dat je tuin royaal voorzien is van fijne zitplaatsen. Een fijne bank om op te loungen en een tuintafel of picknickset om aan te borrelen en te eten bijvoorbeeld.

En vergeet je trouwe viervoeter(s) niet. Die relaxen graag met je mee op een zacht hondenkussen of een leuke loungeplek!

1-loungebank-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Bubalou

Bank van Bubaloo

1-picknicktafel-eiken-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Zwaartafelen

Picknicktafel van Zwaartafelen

1-loungebank-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Droomhout

1-honden-hok-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-straightlinedesigns

Werk ook buiten met je favoriete kleuren, motieven en patronen

2-portugese-tegels-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Floorz

Hou je van wit en streepjesmotieven of loop je juist warm voor warme kleuren en rustige motieven? Je kunt de stijl die je binnen hebt eenvoudig doortrekken naar je tuin. Doe dat met woonaccessoires zoals bloempotten en (sier)kussens. Dat is makkelijk en ook heel voordelig.

Maar je kunt ook een stapje verdergaan. Heb je Portugese tegels in je keuken, hal of badkamer? Laat die dan terugkomen in je tuin. Er bestaan namelijk ook soorten die uitstekend geschikt zijn voor buiten. En is (het doek van) je zonnescherm aan vervanging toe? Het staat prachtig als de kleuren hiervan matchen met je interieur.

2-bloempotten-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Satuska

2-kussens-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur

2-kussens-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-straightlinedesigns

2-portugese-tegels-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur

https://www.wonen.nl/tuin/zonwering/jan-des-bouvrie-0

Zonwering van Jan des Bouvrie

Groen moet!

3-groen-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Intratuin

Een huis is pas een thuis als je mooie planten hebt staan of hangen. Groen staat tenslotte gezellig en is ook heel goed voor het klimaat in huis. Maar dat geldt natuurlijk ook voor je tuin. Een tuin is geen tuin zonder planten en met wat mooie bloemen maak je de bijtjes ook weer een beetje blij. En het is het allermooist als ook die planten goed matchen.

Sommige soorten bamboe doen het ook prima in huis. En wist je dat je lavendel ook binnen kunt neerzetten? Staat supermooi en van de geur ervan word je heerlijk relaxed. Ze willen allebei wel graag wat zonlicht.

Groente en fruit hoort natuurlijk ook bij de groentrend. Dankzij één van de grootste supermarkten van Nederland zijn we allemaal aan het 'moestuinen' geslagen. Horizontale tuinen, verticale tuinen, het mag tegenwoordig allemaal.

3-groen-bamboe-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Intratuin

3-groen-hangpot-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Ikea

3-groen-hangtuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Balkonbar

Deze hangtuin is van Balkonbar

3-groen-lavendel-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Homespad

3-groen-verticaal-tuinieren-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Snap361

Haal daglicht naar binnen en sfeerlicht naar je tuin

tuintrend-2-verbind-binnen-met-buiten-interieur-tuin-bron-Funvit

Hoe heerlijk is het als de eerste zonnestralen naar binnen schijnen in het voorjaar? Ik zie het altijd als 'gratis warmte'. Dus het moet we heel erg warm zijn buiten, wil ik mijn zonnescherm laten zakken. Zorg er daarom voor dat je optimaal geniet en maak op de plek waar hij naar binnen schijnt een fijne plek om te zitten.

En als je 's avonds gezellig buiten zit, staat het hartstikke gezellig als je tuin mooi verlicht is. Dat doe je met een mooi lichtsnoer, een stoere schemerlamp en/of mooie papieren solarlampen.

4-lichtsnoer-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur

4-natuurlijk-licht-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur

4-staande-lamp-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-NewGarden-Lola

4-tafelklem-tuin-trend-verbind-binnen-buiten-interieur-Deens-Toon

Deze toffe tafelkem is van Deens 

Zo zie je: met deze 4 makkelijke tuintips maak je met heel weinig moeite een fijne verbinding met je interieur. En je tuin voldoet ook gelijk aan de laatste trends.

Heb je geen tuin maar wel een balkon?

Met deze 12 stijltips maak je van jouw balkon een fantastische plek om te genieten

Reacties