Inspiratie: tuinplanten

06 Juli 2017

De zomer is hét seizoen om heerlijk van je tuin te genieten. Dit doe je natuurlijk het liefst tussen prachtige, kleurrijke en lekker ruikende tuinplanten.


Daarom hebben wij ter inspiratie enkele populaire tuinplanten op een rijtje gezet en geven we ook snoeitips.

De hortensia

In veel tuinen is de hortensia prominent aanwezig. Je vindt de bloemen van de hortensia in verschillende kleuren, zoals wit, lichtroze, rood en diep blauw. De plant is dus echt een kleurrijke toevoeging aan je tuin! Wist je dat je de kleur van een hortensia ook zelf kunt beïnvloeden door de zuurgraad van de grond te veranderen?
De hortensia is een makkelijke plant, doordat deze winterharde plant nauwelijks ziektes of plagen kent. Het is wel een plant die veel water nodig heeft. Vooral in de zomer! De hortensia snoeien is erg eenvoudig, ook als je weinig tuinkennis hebt.

Klimop

Klimop is een ijzersterke, groenblijvende plant die in elke grondsoort kan groeien. Laat klimop tegen een muurtje, schuur of hek aan groeien voor een leuk effect! Of gebruik de plant als bodembedekker. Een bekende klimopsoort is Hibernica. Door de snelle groei en grote bladeren bedekt deze plant snel stukken grond of muur, zelfs in de stad.

Fruitbomen

Ook een origineel idee: plant wat fruitbomen! Dit is niet alleen leuk voor het aanzicht van je tuin, je kunt er ook nog heerlijk van eten. Vooral perenbomen, appelbomen en kersenbomen doen het goed in Nederland. Plant fruitbomen altijd ergens waar ze veel zon krijgen en ondersteun ze indien nodig met een steunpaal. Vooral in het begin hebben fruitbomen veel verzorging nodig, maar je krijgt er ook zeker wat voor terug!

Planten snoeien

Mensen zijn vaak wat voorzichtig als het om het snoeien van tuinplanten gaat, maar dit is nergens voor nodig! Vaste planten groeien altijd weer terug en snoeien doet bloeien. Snoei dus lekker alles weg wat je niet mooi vindt. Je moet wel even in de gaten houden wanneer je planten snoeien moet. Zo snoei je de hortensia in het vroege voorjaar en fruitbomen uiterlijk voor eind februari.

Succes met het vinden en verzorgen van de juiste tuinplanten voor jouw tuin!

AANBEVOLEN

12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je ...

Brievenbus cortenstaal

Brievenbussen gemaakt van cortenstaal, levendig ro...

Brievenbus beton grijs

Deze betonnen brievenbussen met hardstenen uitstra...

Alle ruimte voor een moestuin op je balkon met de HANGTUIN

Er is een trend overgewaaid uit Amerika: Stadstuin...

Stopcontact paaltje tuin zwart

Een simpel maar fraai paaltje voor de stopcontacte...

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooi...
Advertentie