Foto: tuintrends-2018-punk-rebooted-re-assemble-romane-3

Bekijk hier de tuintrends voor 2018

De tuin van nu wordt steeds vaker gebruikt als verlengde van de woning. De tuintrends van dit jaar zijn hierop toegespitst.

Guido van Loon

We willen altijd buiten zijn, ook als het weer er niet naar is. Dit doen we bijvoorbeeld met een overkapping, het liefst ingericht met een fijne buitenkeuken en luxe loungeset. Of je plaatst een buitenhaard of terrasheater om langer buiten te kunnen blijven zitten.

Tuinthema’s

We zien in 2018 drie nieuwe stijltrends voor de tuin: Romance 3.0, Punk Rebooted en Re-assemble. Met deze stijlen kun je jouw tuin inrichten volgens de laatste trends en de bijbehorende aspecten.

Romance 3.0Hierbij zien we een overvloedig gebruik van planten en bloemen. Dit is terug te vinden in grote planten, grote bloemvormen en volle boeketten, zowel groen als bloeiend. Soms ook met een exotische uitstraling. Verder zorgen de luxe materiaalcombinaties zorgen voor een verfijnde uitstraling. Materialen zoals marmer en fluweel worden vaak gebruikt naast materialen als keramiek, glas, hout, koper en leer.

Punk RebootedDeze trend komt voort uit het baldadige punktijdperk. Dit tijdperk kenmerkt zich door macht, vrijheid en regels. Bij deze stijl kunnen alle regels over het gebruik en toepassing van bloemen en planten overboord. Veel mensen hebben weer behoefte aan een eigenzinnige, onconventionele woon- en leefstijl. Vertaald in de tuin zien we Punk Rebooted terug in ruwe stukjes land. Hiermee wordt als het ware gezegd: geef de natuur de vrijheid. Dit kan bijvoorbeeld door het vervangen van een terrastegel door groen. Hierdoor ontstaat een rommelige en ruwe, maar ontspannen buitenruimte.

Re-assembleBij Re-assemble gaat het om op creatieve wijze combineren van oude en nieuwe materialen. Door een combinatie van verschillende producten, kleuren, vormen en materialen ontstaat er telkens weer een ongedwongen, speelse uitstraling. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor planten en bloemen. Het bijbehorende kleurenpalet is zeer gevarieerd en bestaat uit fel, pastel, natuurlijk en vergrijsd. Ook de toegepaste materialen kennen een grote verscheidenheid. Denk daarbij aan natuurlijke materialen zoals papier, karton, kunststof en gerecycled plaatmateriaal.

De tuintrends 2018 toepassen: hoe doe je dat?

Het naar de praktijk vertalen van de genoemde tuintrends is vaak een hele opgave. Met de beschreven thema’s creëer je harmonie in de tuin en ervaar je plezier, inspiratie en energie. Daarnaast kies je een tuinstijl die bij jou en je tuin past. Toepassing van de juiste materialen en planten speelt daarbij een belangrijke rol.

Welke tuinmeubels passen hierbij?

Hier vind je inspiratie voor een nieuwe tuinstoel of -tafel.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Reacties