5 tips om je tuin te beveiligen tegen inbrekers

Als je in een vrijstaand huis woont met een grote tuin, is het vaak lastig om overzicht te houden.

Guido van Loon 08 Mei 2020

Vanuit de woonkamer of het terras is namelijk niet de hele omgeving zichtbaar.

Dan is het wel zo fijn als je de tuin goed hebt beveiligd tegen ongevraagd bezoek. Houd de inbrekers buiten door de 5 onderstaande tips goed door te lezen. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je veel narigheid voorkomen.

Tip 1. Plaats een stevig hekwerk

De schutting is het belangrijkste onderdeel van een veilige tuin. Een laag en gammel hekje gaat natuurlijk niemand tegenhouden. Kies jouw tuinafscheiding daarom heel bewust. Dubbelstaafmat hekwerk is een goed voorbeeld van een sterke en veilige afbakening. Door de kleine afstand tussen de staven is het lastig te beklimmen. Inbrekers kunnen er dus niet zomaar overheen! Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende stijlen en eventueel met een bijpassende poort. Dubbelstaafmat hekwerk is door alle mogelijkheden niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook erg handig voor de beveiliging van een bedrijfspand. Combineer dit stevige hekwerk eventueel met een klimplant voor een natuurlijke en sfeervolle uitstraling.

Tip 2. Kies voor buitenverlichting met een bewegingssensor

Zorg ervoor dat er genoeg lampen in je tuin staan. Inbrekers houden er niet van als ze goed zichtbaar zijn. Creëer daarnaast een schrikeffect door te kiezen buitenverlichting met een bewegingssensor. Zodra er iemand langsloopt, gaat het licht direct branden.

Tip 3. Laat geen waardevolle spullen in de tuin liggen

Laat nooit waardevolle spullen buiten liggen als je er zelf niet bent. Ook al ga je maar een half uurtje van huis. Dit brengt inbrekers snel in de verleiding. Neem items zoals een telefoon, tablet of dure designer zonnebril dus meteen mee naar binnen. Zet ook een luxe barbecue of elektrische fiets in een afgesloten schuur/tuinhuisje.

Tip 4. Sluit de schuur en het tuinhuisje goed af

Zodra je spullen opbergt in een schuur of tuinhuisje, is de beveiliging hiervan natuurlijk ook erg belangrijk. Laat een oud slot zo snel mogelijk vervangen en kies eventueel voor een veilige driepuntssluiting.

Tip 5. Laat de hond in de tuin lopen

Heb je een hond? Dan kun je hem of haar prima inzetten als extra beveiliging in de tuin. Zelfs als het beestje geen vlieg kwaad zou doen. Vaak worden indringers al afgeschrikt zodra ze een hond horen blaffen. Hang eventueel een bordje met ‘Pas op! Waakhond!’ aan de schutting of bij de deur om inbrekers meteen op andere gedachte te brengen.

Reacties