Foto: 2021/tuin-opknappen-doe-je-zo.jpg

Je tuin opknappen? Dat doe je zo!

Spendeer jij veel tijd in de tuin? Dan vind je het vast ook belangrijk dat jouw tuin er mooi bij ligt.

Guido van Loon

Om hiervoor te zorgen, is het echter wel belangrijk dat je zo nu en dan wat onderdelen van je tuin opknapt. Kan jouw tuin op dit moment wel weer een nieuwe opknapbeurt gebruiken? Wij geven je in dit artikel wat handige tips die je hiervoor kunt gebruiken!

Tegels schoonmaken

Hoe je kunt beginnen met het opknappen van jouw tuin? Het schoonmaken van jouw tegels. Als je dit al een lange tijd niet gedaan hebt, kan het namelijk zomaar zo zijn dat deze er niet zo mooi meer uitzien. Tijd voor verandering! Je kunt deze tegels heel gemakkelijk even schoonspuiten. Het is dan vaak wel even een klusje, maar het resultaat mag er vaak zijn. Door dit te doen zien jouw tegels er weer als nieuw uit en kun je weer een flinke tijd vooruit.

Ben je jouw huidige tegels zat? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om nieuwe tegels aan te schaffen voor in jouw tuin. Keramische tegels voor buiten zou je hiervoor zeker kunnen overwegen. Deze tegels zijn namelijk onderhoudsvriendelijk, waardoor je hier niet heel veel omkijken naar hebt. Wil je jouw tuin een boost geven door wat tuinpaden toe te voegen? Als je hier ruimte voor hebt in de tuin, kan dit zeker leuk zijn om te doen. Hiermee creëer je al snel een sfeervolle tuin. Zo knap je jouw tuin dan ook zeker op. Om dit te realiseren, zou je kunnen kijken naar klinkers.

Schutting opknappen

Heb je een schutting in jouw tuin? Ook deze kun je zo nu en dan eens gaan opknappen. Zeker als je hier al een lange tijd niets aan hebt gedaan, kan het goed zijn om hier eens naar te kijken. Hoe je de schutting zou kunnen opknappen? Denk aan een likje verf of aan het toevoegen van andere decoratie. Zo wordt jouw schutting weer als nieuw en dat geeft jouw tuin een mooie uitstraling. Zorg er ook voor dat je jouw schutting regelmatig schoonmaakt, om te voorkomen dat er aanslag op komt. Je kunt dit voorkomen door zo nu en dan de schutting schoon te spuiten.

Meer groen toevoegen

Heb jij nog planten en bloemen in de tuin staan die eigenlijk al wel aan vervanging toe zijn? Doe hier dan iets aan. Door wat nieuwe planten en bloemen toe te voegen, ziet jouw tuin er namelijk meteen een stuk verzorgder uit. Van planten in mooie sierpotten tot fleurige bloembakken aan je schutting: aan jou de keuze. Hoe meer planten en bloemen je toevoegt aan jouw tuin, hoe gezelligere uitstraling het krijgt. Probeer dus zeker zo nu en dan meer groen naar je tuin te halen.

Nieuwe tuinmeubelen

Staan er bij jou tuinmeubelen in je tuin die al best oud zijn? Dan is de kans groot dat deze er niet zo mooi meer uitzien. Als je jouw tuin graag zou willen opknappen, is het dan ook zeker om hier eens naar te kijken. Zijn bepaalde tuinmeubelen écht aan vervanging toe? Als dit het geval is, kun je kijken naar nieuwe tuinmeubelen. En ja, enkele nieuwe tuinmeubelen in je tuin kunnen wonderen doen. Het kan jouw tuin namelijk meteen anders laten ogen, het ziet er hiermee meteen een stuk verzorgder uit.

Als je graag jouw tuin wilt opknappen, kun je bovenstaande tips zeker in je achterhoofd houden. Na een opknapbeurt ziet jouw tuin er vast weer als nieuw uit, dus probeer dit zeker regelmatig te doen!

Reacties