Foto: country-tuinhuisje

Nieuwste tuintrend: de Amerikaanse stijl

Een van de nieuwste tuintrends is de tuin in Amerikaanse stijl. Hoe ziet een tuin in Amerikaanse stijl eruit en hoe kun jij dit in je eigen tuin integreren?

Amerikaanse tuinen zijn ruim, uitgestrekt en plantenrijk

Iets dat direct opvalt aan tuinen in de Amerikaanse stijl, is de ruimte waarmee ze gepaard gaan. Ze zijn groot, uitgestrekt en voorzien van veel bloeiende planten en bloemen. De uitgestrekte en ruimtelijke tuin is natuurlijk geen gek idee. Stel je de Amerikaanse vlaktes en prairies maar eens voor. Daarom draait het bij de Amerikaanse tuin om langlevende plantgemeenschappen waarin duurzaamheid volop centraal staat.

De Amerikaanse sering

Een struik die in een tuin in Amerikaanse stijl niet mag ontbreken, is de Amerikaanse sering. Deze struik wordt nog niet veel gezien in Nederland. Deze struik bloeit het beste op een warme plek. Niet alleen in de tuin, maar ook op het terras of balkon kun je deze struik goed laten groeien. De Ceanothus is bijvoorbeeld een optie. Deze sering groeit veelal langs de kust van Californië. Vaak gaat deze sering zo'n 10 jaar mee.

Tuinhuisjes en blokhutten

Iets dat direct opvalt aan een tuin in Amerikaanse stijl, zijn de Country tuinhuisjes. Dit zijn tuinhuisjes en/of blokhutten die gebaseerd zijn op het stabiele stapelsysteem. Sommige huisjes zijn zelfs voorzien van een veranda. Het tuinhuisje of blokhut kan ingezet worden voor diverse doeleinden. Het kan een speelhuisje zijn voor de kinderen, maar het kan ook fungeren als opbergruimte of werkplek. Voor meer informatie over tuinhuisjes kun je onder andere terecht bij Tuinhuisjescentrum.

Creëer een sfeerrijke Amerikaanse tuin

Is jouw tuin aan een make-over nodig of wil jij je tuin gewoon opnieuw inrichten? Kies dan voor een tuin in de Amerikaanse stijl. Je zult je er zeker prettig bij voelen als de vlinders je in de warme zomermaanden rondom de Amerikaanse seringen ziet vliegen. Kortom, maak een plan van aanpak en investeer in een tuin in Amerikaanse sferen.

Reacties