Tuin ideeën nodig? Vind hier de beste ideeën op het gebied van tuinen.

03 Maart 2016

Je bent bezig met het in of herinrichten van je tuin, maar hebt simpelweg géén idee waar te beginnen? Vind hier de beste ideeën op het gebied van tuinen.

Guido van Loon

(Bron; Tuinbranche Nederland,2016)

Het inrichten van een tuin kan net als ieder ander deel van het huis een lastige opgave zijn. Welke stijl kies je? Welke meubelen passen hier bij? En hoe zit het met beplanting?

Om je alvast op weg te helpen worden in dit artikel een aantal tuin ideeën gegeven, waarbij antwoord gegeven zal worden op de bovenstaande vragen.

Tuin ideeën voor 2016

Voor het jaar 2016 zijn er weer een aantal trends te ontdekken. Zo wordt het verschil tussen buiten en binnen steeds minder, zijn de natuurlijke en moestuin weer hélemaal hip en krijgt de tuin steeds vaker invloeden vanuit het buitenland. Heb je dus geen idee hoe de tuin in te richten, dan kan het volgen van deze tuin ideeen en trends je zeker op weghelpen!

Buiten en binnen als één geheel

De tuin en het huis werden vroeger nog als losse elementen gezien. Zo was men vaak eerst bezig met het inrichten van het huis zelf, voordat er werd gekeken naar de tuin en deze ook anders ingericht.

Tegenwoordig wordt de tuin als net zo belangrijk ervaren en binnen en buiten steeds meer op elkaar afgestemd door het gebruik van dezelfde kleuren en/of materialen. Hierdoor ontstaat er één geheel. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van keramische tegels die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn, het afstemmen van de tuinmeubelen op de meubelen in het huis of het doortrekken van dezelfde kleuren.

Is jouw woonkamerstijl bijvoorbeeld modern en maak je veel gebruik van de kleuren wit, zwart en de materialen RVS en chroom? Dan kan je deze stijl doortrekken naar de tuin, door het plaatsen van moderne tuinartikelen, als de FIAP 2604 Waterball 400 tuinfontein.

Een exclusieve premiumdesign roestvrijstalen fontein die jouw tuin een buitengewone, designgerichte flair geeft.
De FIAP 2604 Waterball 400 tuinfontein is nu verkrijgbaar in onze webshop.

fiap

De natuurlijke tuin

Men ziet de tuin steeds meer als een plaats om tot rust te komen en even te ontsnappen aan alle hectiek. Hierbij maken zij gebruik van veel groen en natuurlijke materialen, als coniferen, klimopplanten en heideplanten. Ook is het zo weinig mogelijk gebruiken van bestrating in de tuin iets wat past in deze trend.

Een natuurlijke tuin hoeft natuurlijk niet een tuin te zijn met zo veel mogelijk beplanting zonder enige vorm van bestrating of structuur. In een natuurlijke tuin wordt ook vaak een subtiele structuur aangebracht. Een goede manier hiervoor is gebruik te maken van natuurlijke bestrating als natuursteen of betonbestrating met een natuursteenlook.

Dit geeft je tuin toch de nodige structuur én het behoudt zijn natuurlijke look.

Buitenlandse invloeden

Verre reizen naar exotische bestemmingen en stedentrips worden steeds populairder. Hier gaat men vaak naar toe vanwege redenen als, het prettige klimaat, de bijzondere cultuur, de geschiedenis of de mooie natuur. In veel van deze landen staat het buitenleven centraal en dit inspireert velen weer bij het inrichten van hun tuin.

Dit uit zich in het gebruik van buitenlandse materialen, ontwerpen en planten in hun tuin, maar ook het plaatsen van buitenkeukens en zwembaden.

Denk bijvoorbeeld aan een stenen pizzaoven van Pisa. Ideaal voor het bakken van pizza, brood en het bereiden van stoofschotels. Gezellig met vrienden en/of familie in de tuin samen genieten van de heerlijkste pizza’s en brood, alsof je in het buitenland bent. Deze pizzaoven is een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Deze stenen pizzaoven van Pisa is nu verkrijgbaar in onze webshop in de varianten 90, 100, 110 en 120cm.

De moestuin

Men is steeds bewuster gaan eten. Dit komt mede door de berichten over bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit in de supermarkt en de bekende E-nummers welke toegevoegd zijn aan veel artikelen.

Om dit probleem tegen te gaan, gaan velen even helemaal back to basic, door groenten en fruit zelf te kweken in hun eigen moestuin. Waar men vroeger een speciale moestuin had, gebruiken velen hier nu gewoon hun eigen tuin voor. Het grote voordeel hiervan is dat het vrijwel niets extra’s kost en je met een beetje tijd en moeite over de lekkerste eigen groenten en fruit beschikt. Daarnaast is het ook nog eens superleuk voor kinderen om te doen.

 

Ben je dus even inspiratieloos bij het inrichten van je tuin? Houd dan deze tuin ideeën en trends van 2016 in gedachten.

AANBEVOLEN

Houtgestookte steenoven ROJO

Nieuwe houtgestookte pizzaoven Exclusivo rojo 100/...

Luxe Vogel voederstation

Luxe vogel voederstation inclusief feeders, voeder...

12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je ...

Alle ruimte voor een moestuin op je balkon met de HANGTUIN

Er is een trend overgewaaid uit Amerika: Stadstuin...

Houtgestookte pizzaoven

Houtgestookte steenoven bakoven pizzaoven

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooi...
Advertentie