Foto: 2020/tuinhuis-zomer-winter.jpg

Een tuinhuis in de winter?

Een tuinhuis wordt vaak gezien als een prachtige toevoeging in de tuin, in de zomer. Je kunt er heerlijk zitten, gasten ontvangen en van de zomer genieten.

Veel mensen vergeten echter dat een tuinhuis ook in winter van grote meerwaarde kan zijn. Omdat de voordelen van een tuinhuis in de zomer wat meer voor de hand liggen, zal het nu voornamelijk gaan over de voordelen van het hebben van een tuinhuis in de winter.

Buiten(gevoel) op koude dagen

Een goed geïsoleerd en verwarmd tuinhuis geeft je, ondanks de kou, de mogelijkheid om in je tuin te kunnen vertoeven. Door de isolatie zal de warmte in je tuinhuis blijven en kun je lekker in je tuinhuis zitten. Je zal je ondanks de koude buitentemperatuur, heerlijk buiten kunnen voelen en van het buitengevoel kunnen genieten. Dit gaat niet alleen op voor tuinhuizen van kunststof, maar ook goed geïsoleerd houten tuinhuis houdt genoeg warmte vast! Een tuinhuis met overkapping geeft je zelfs de mogelijkheid om op zachte winterdagen echt buiten te zitten. We raden je echter wel aan om dan een of meerdere heaters onder de overkapping te plaatsen.

Opslagruimte

Als je niet geïnteresseerd bent in het isoleren van je tuinhuis en je je tuinhuis toch ergens voor wilt gebruiken in de wintermaanden, kun je het tuinhuis gebruiken als opslagruimte. Een tuinhuis heeft al snel een inhoud van meer dan tien kubieke meter. Deze ruimte kan in de wintermaanden gevuld worden met spullen die je anders in je woonruimte kwijt zou moeten. Bewaar hier bijvoorbeeld je tuinstoelen, opblaas zwembad of gereedschap in zolang je het niet nodig hebt. Dit geeft weer extra ruimte en rust in je daadwerkelijke leefruimte!

Reacties