Foto: vuurtafel-tuin-2

Vuurtafels: dé trend van deze zomer

Nu we in quarantaine zitten, hebben we eindelijk wat meer tijd om ons interieur en exterieur onder de loep te nemen.

Guido van Loon

Want met die heerlijke lentezon wil jij natuurlijk wel kunnen vertoeven in een mooie tuin. Kleurrijke planten, mooie tuinmeubels met trendy kussens, een mooie eettafel om buiten te kunnen eten. En.. een vuurtafel! Een vuurtafel is namelijk dé nieuwe trend voor aankomend tuinseizoen.

Vuurtafels in alle soorten en maten

Het internet staat inmiddels vol met mooie vuurtafels en vuurzuilen in allerlei verschillende vormen en maten. Rechthoekig of toch liever vierkant? En ga je voor aluminium, of is een houten vuurtafel meer jouw ding? Zoek en gij zult vinden, zullen we maar zeggen.

Fijn gezelschap, verfrissend drankje, lekker hapje, een brandende vuurtafel en zomerse temperaturen.. Zie jij jezelf ook al genieten in je eigen tuin? Maak het geheel nog mooier met een glasombouw (fijn als je kleine kids hebt) of met keramische boomstammetjes.

Webshops zoals Vuurtafelsonline.nl hebben een ruim aanbod aan vuurtafels in verschillende afmetingen. Denk aan een leuke vuurtafel voor bij je loungeset, of misschien wel een eettafel met daarin een inbouwbrander?! Met de bijgeleverde RVS deksel kan je de inbouwbrander eenvoudig en veilig afsluiten, zodat je de gehele tafel kunt gebruiken om met je gezin, vrienden of familie aan te dineren.

Een andere optie: vuurzuilen

Droom je al weg bij het idee van een grotere tuin, maar moet je het voor nu nog doen met een wat kleinere tuin? Ook dan zijn er voldoende opties voor jouw tuin te vinden. Wat dacht je van een vuurzuil?! Zo creëer je de voelbare warmte en sfeer in je tuin zonder daarvoor een hoop ruimte te hoeven afstaan. Ook hier heb je de keuze tussen verschillende materialen, zoals hout en aluminium.

Met het vakantiegeld en de belastingteruggave in het vooruitzicht wordt het wel heel leuk om zo’n nieuw pronkstuk voor in je tuin te bestellen!

Leuke quarantaine-DIY: zelf je vuurtafel maken!

Klusser in hart en nieren of vind je het leuk om lekker met je handen bezig te zijn deze dagen? Dan kan je ook zelf een vuurtafel maken! Dit is wat je daarvoor nodig hebt:
- Een inbouwbrander (het liefst van het merk Easyfires)
- Sterk hout
- Gereedschap (denk aan boormachine, schroeven, scharnieren en een waterpas)
- Gasfles gevuld met propaan of butaan (voor als je geen aardgasaansluiting hebt)

In principe is het niet lastig om een vuurtafel te maken. Je kiest zelf de afmetingen van je tafel, zoals 95x95x50 centimeter. Zorg ervoor dat de poot breed en hoog genoeg is om er een gasfles in op te bergen. Maak daarom een hollen tafelpoot. Veel (op maat gemaakte) vuurtafels zijn afgewerkt een deurtje in de tafelpoot, zodat je de gasfles eenvoudig kan opbergen en vervangen. Koop goede scharnieren en creëer een deur in de tafelpoot. Scheelt je weer een hoop gekluns als de gasfles leeg raakt.

Om de inbouwbrander netjes in de tafel te verwerken, meet je de onderkant van je inbouwbrander op. Dit oppervlakte zaag je uit je tafelblad om vervolgens de inbouwbrander in het tafelblad te laten zakken. Koppel de inbouwbrander met een gasslang aan je gasfles en het genieten kan beginnen!

Om lang van je vuurtafel te kunnen blijven genieten, is het aan te raden om het hout altijd even in de beits te zetten. En om te voorkomen dat hout aan de onderkant door de jaren heen lelijk wordt van eventueel vocht in de grond, kan je je vuurtafel op een kunststof plaat zetten. Een goede hoes is natuurlijk ook geen overbodige luxe.

Reacties