Foto: Ruby-Fires-terras-tuinhaard.jpg

Verleng de zomer met de tuinhaard

Tuinhaarden worden steeds populairder. Je kunt met een buitenhaard immers veel langer buiten zitten. Bekijk hier de diverse opties met de terrashaard.

Guido van Loon

Zoveel mogelijk buiten zijn is heerlijk. Het is één van de redenen dat de vraag naar een tuinhaard zo groot is. Je kunt dan immers veel langer buiten zitten.

Genieten van de nog warme zonnestralen in de namiddag, om daarna rond de tafel te kruipen voor een lekker diner. Dat is optimaal genieten van de zomer. Voor de kleine vuurtjes gebruik je de gelhaard, vuurpot of zogenaamde fire bowls, die je bijvoorbeeld op je tuintafel kwijt kunt. Maar er is momenteel ontzettend veel keuze uit grotere haarden of haarden die zowel voor buiten als binnen geschikt zijn. Deze buitenhaarden zijn veelal uitgerust in een aantrekkelijke designuitvoering en verspreiden een aangename warmte zodat buiten blijven heerlijk blijft.

Beton, steen of gietijzer

Tuinhaarden worden ofwel gemaakt van het traditionele beton, steen of gietijzer voor een robuust of barok uiterlijk, maar ook rvs is bij de tuinhaard steeds meer te zien. Door de werking van weersinvloeden krijgt het materiaal karakter zonder dat het echt aangetast wordt. De kwaliteit van buitenhaarden varieert enorm en is onder meer afhankelijk van de dikte van het materiaal dat gebruikt is. Sommige kunnen het hele jaar door buiten blijven staan, maar voor andere exemplaren geldt dat het de levensduur ten goede komt als ze in de winter binnen gezet worden. Gelukkig zijn veel modellen makkelijk verplaatsbaar doordat ze zijn uitgerust met praktische handgrepen of wieltjes. Voor designers zit er grotere vrijheid aan het ontwerp van de buitenhaard en dat is te zien!

Spelen met vuur met een tuinhaard

Een vuurkorf bestaat al jaren en geeft de tuin een knusse sfeer. Er zijn hele mooie en kleine hout- of gaskachels die voldoende warmte geven om een terras te verwarmen. Bovendien geven deze een knusse ambiance.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties