Foto: rode-loper-tuinfeest

Leukste tips voor een tuinfeestje

Een tuinfeest organiseren kan leuk zijn. Toch is het soms lastig om iets unieks te regelen.

Dat is leuk om te realiseren, omdat het ervoor zorgt dat jouw gasten een betoverende avond zullen hebben. Zo ontstaat er meteen een mooie sfeer, die alleen nog maar beter kan worden.

Rode loper!

Om een bijzondere entree te verzorgen, kun je ervoor kiezen om een rode loper door de tuin te laten lopen. Zo wordt jouw feestje meteen een stuk glamoureuzer. Dit zorgt voor een gave start van het feest en zet meteen de toon voor de rest van de dag/avond. Met een chique dresscode zorg je helemaal voor een glansrijk festijn.

Vuurkorf, kussens en marshmallows

Vooral 's avonds is het heerlijk om een vuurtje te hebben. Dit is lekker warm, maar ook heel knus. Met wat kussens op een veilige afstand, creëer je een heerlijk plekje om eventjes te zitten of te kletsen. Zo kunnen er prachtige gesprekken ontstaan. Onder het genot van een drankje en een hapje wordt dit helemaal een feest. Marshmallows zijn daarom ook een leuke toevoeging. Ze geven een nostalgisch gevoel en zijn lekker zoet.

Drankjes in een zee van ijsklontjes

Als het warm is, heeft iedereen graag koele drankjes. Je kunt ze in een koelkast zetten om dat te bereiken. Toch kan dit veel gaver. Haal een grote emmer, teil of zet een kruiwagen neer. Vul deze vervolgens helemaal met ijsklontjes en leg daar de drankjes in. Zorg wel dat deze zijn gekoeld, zodat ze meteen koud zijn. Knoop vervolgens wat openers vast aan het object. Zo kan iedereen de drankjes zelf openen en raken de openers niet kwijt.

Sfeervolle lampjes

Verlichting is belangrijk tijdens het tuinfeest. Dit kun je op een sfeervolle manier integreren, door lampjes in bijvoorbeeld de boom te hangen. Je kunt ze erom wikkelen of in de takken hangen. Kerstlampjes werken, maar leuke gekleurde lichtjes doen het ook goed. Mocht je geen boom in de tuin hebben, dan kun je ze ook in de partytent of een rozenboog hangen. Natuurlijk zijn hier nog tal van variaties op te verzinnen. Daarna kan jouw feestje beginnen

Reacties