Foto: 2022/Zo-is-jouw-tuin-klaar-voor-een-gezellig-tuinfeestje.jpg

Zo is jouw tuin klaar voor een gezellig tuinfeestje

Ben je van plan om binnenkort een gezellig tuinfeestje te geven? Dat is een uitstekend idee, want de zomer is volledig aanwezig in Nederland!

Guido van Loon 30 Juni 2022

Waarom zou je een verjaardag binnen vieren als het ook buiten kan? Daarnaast hoeft er niet eens een gelegenheid te zijn om wat mensen uit te nodigen, want door de relaxte sfeer in de tuin heb je het ook op de woensdagavond gewoon hartstikke gezellig. Er zijn een paar belangrijke dingen die je nodig hebt hiervoor. We zetten ze graag even op een rijtje.

Een goede tuinset

Laten we beginnen met de basis, namelijk een fijne tuinset om je gasten een plekje te geven. Dit kan een loungeset zijn of een dinertafel met stoelen om heerlijk te tafelen. Een Van der Garde tuinset is eigenlijk altijd goed, want hier heb je keuze uit ontzettend veel soorten. Zo kun je er altijd eentje kiezen die goed bij jou en de sfeer van je tuin past. Laat je gasten lekker plaatsnemen, zet wat eten en drinken op tafel en een gezellige avond is gegarandeerd.

Eten bereiden

De kans dat er een moment komt dat je wat te snacken of te eten moet voorschotelen is aanwezig tijdens een tuinfeestje. Het enige nadeel is dat je vervolgens in de keuken staat om dit te bereiden en je gasten achterlaat in de tuin. dat hoeft helemaal niet erg te zijn, maar het kan natuurlijk een stuk leuker. Zo kun je heerlijk barbecueën buiten, waardoor je gemakkelijker onder de mensen blijft. Heb je je ooit gerealiseerd dat je de barbecue niet alleen voor een avondmaaltijd hoeft te gebruiken, maar je hier ook heel gemakkelijk snacks op kunt maken? Zoek eens wat recepten op en voor je het weet heb jij ontzettend originele snacks klaargezet.

De sfeer in de tuin

Voor een gezellig feestje heb je een goede sfeer nodig. Deze wordt grotendeels bepaald door je gasten, maar ook een klein gedeelte door de omgeving. Heb je bijvoorbeeld voldoende groen in de tuin? Deze kunnen voor een vrije en romantische buitensfeer zorgen, waardoor men zich meer op zijn gemak voelt. Als je graag in de avonden in de tuin zit is het handig om gezellige tuinverlichting te installeren, zodat je niet in het donker zit. Zet wat gezellige kaarsen op tafel, waardoor de sfeer wat intiemer wordt. Zo blijven je gasten wat langer hangen, waardoor je een ontzettend gezellig tuinfeestje hebt.

Reacties