Foto: balkon-mini-tuin

Van kaal balkon tot mini tuin

Nu de zon weer volop schijnt wil je natuurlijk zoveel mogelijk daarvan genieten.

We gaan allemaal lekker in de tuin zitten en genieten van de frisse groene kleuren en de prachtige bloemen die volop in bloei staan.

Geen tuin

Heb je in plaats van een tuin alleen een balkon dan is het vaak wat minder kleurrijk dan wanneer je een tuin hebt. Gelukkig hoeft dat niet meer want er zijn genoeg opties om je balkon tot een weelderige minituin om te toveren. Met een paar simpele maar praktische aanpassingen kan je op je balkon net zo genieten als in een tuin.

Groen, groener, groenst

Voor de basis van een minituin heb je gras nodig. Nu is echt gras natuurlijk geen optie maar kunstgras is tegenwoordig bijna niet meer van het echt te onderscheiden en is daarmee een heel goed alternatief. Je kunt kunstgras voor je balkon in verschillende typen krijgen en qua onderhoud is het ook nog eens heel praktisch. Gewoon de stofzuiger erop en klaar. Voor advies over het juiste kunstgras kun je onder andere terecht bij Kunstgrasnet.nl.

Kleur

Met alleen groen creëer je nog geen mini tuin dus, kan je bloemen gebruiken om de boel op te fleuren. De bekende balkonbakken langs de balustrade zijn iedereen wel bekend, maar je kunt ook gebruik maken van vrolijk gekleurde hoge bakken, eventueel op wielen waar je perkplantjes in zet of je eigen kruidentuintje in gaat verbouwen. Ook effen witte bakken met beplanting geeft een zomers tintje aan jouw balkon.

Lekker relaxen

Nu de groene basis en de kleuren aan je balkon zijn toegevoegd, mist er alleen nog een mooie plek om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de zwoele zomeravonden. Je kunt hiervoor kiezen voor een romantisch bistro-setje of een lekkere lounge-set. Kies de meubels die bij jou passen en laat de kleuren van de beplanting terug komen in leuke accessoires en/of kussens om de perfecte mini tuin te creëren.

Reacties