Foto: 2016/kunstgras.png

Jouw tuin helemaal klaarmaken voor de herfst

De herfst doet binnenkort haar intrede. Dat betekent ook dat je de tuin kunt voorbereiden op dit seizoen.

Zo bespaar je jezelf werk en blijft jouw tuin er netjes uitzien. Zo'n fantastische tuin nodigt uit om in de gezonde buitenlucht te vertoeven. Zo kun je nog lang genieten van fijne barbecues en lange ochtenden/middagen/avonden in deze gezonde stroom van lucht. Het zonlicht dat je hierbij ook nog eens meepikt, zorgt voor een uitstekende humeur. Kom maar op met die herfst!

Bloemen verzorgen

De bloemen in jouw tuin zien er misschien niet helemaal fantastisch meer uit, naarmate de herfst dichterbij komt. Dan kun je de dode of droge bloemetjes uit de plant knippen. Hierdoor geef je nieuwe bloemen weer de kans om te groeien. Zo ziet de tuin er wat kleurrijker uit in de herfst. Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe planten te kopen voor de herfst. Kies dan voor planten die ook de winter kunnen overleven. Zo kun je er langer van genieten.

Groen terwijl de blaadjes van de bomen vallen

In de herfst neemt de kleur groen in de natuur sterk af. Blaadjes vallen, plantjes verdorren en er zijn minder bloeiende gewassen te vinden. Om toch nog een wat groen in de tuin te hebben, kun je kiezen voor kunstgras. Je hoeft het niet te maaien of water te geven. Ook kan het niet doodgaan. Ideaal, want zo heb je het hele jaar door prachtig groen gras. Kunstgras bij Kunstgras-grastapijt.nl kopen is hierbij een optie. Dit gras is makkelijk te plaatsen en ziet er ook nog heel realistisch uit.

Snoeien van de voorjaarsbloeiers

Het is belangrijk om alle bomen, heggen en struiken nog één laatste keer voor de herfst te snoeien. Het gaat hier vooral om de voorjaarsbloeiers. Snoei je deze in het najaar of in de winter, dan zitten er het volgende voorjaar geen bloemen aan. Dit komt doordat de knoppen dan al afgeknipt zijn. Bedenk je pas later in het jaar dat die ene struik eigenlijk best wat takken mag missen, dan kun je deze niet meer snoeien. Goed voorbereid zijn loont dus zeker!

Reacties