Foto: Om-deze-redenen-wil-jij-direct-kunstgras-in-de-tuin

Om deze redenen wil jij direct kunstgras in de tuin

De winter is aangebroken en dat betekent dat de kans groot is dat jij tegen een kale en grauwe tuin aan zit te kijken momenteel.

Guido van Loon

De bladeren vallen sneller van de bomen dan dat je kunt knipperen en er zijn nergens bloemen of groene planten te bekennen. Als je een grasveldje of gazon hebt in de tuin, zal deze er ook niet op z’n best bijstaan op dit moment. Zit je erover te denken om meer groen in de tuin te plaatsen door middel van een kunstgazon? Er zijn een aantal redenen waarom dit zeer aan te raden is, dus we vertellen je graag de grootste voordelen ervan.

Geen onderhoud meer

Grasmaaien en onkruid verwijderen zijn verleden tijd. Het kunstgrasveld blijft exact hetzelfde zoals jij het aangeschaft hebt en dat betekent dat je hier het hele jaar door helemaal niets aan hoeft te doen. Dit is perfect voor mensen die niet zo van tuinieren houden of geen tijd hebben om zich bezig te houden met het bijwerken van het grasveld. Ook hoef je in de zomer niet meer te sproeien of in de lente mest te gooien over het veld, wat direct ook een hoop kosten bespaart.

Nooit meer een geel grasveld

Jij hoeft je geen zorgen meer te maken over een geel of dor grasveld in de herfst- en winterperiode, want kunstgras blijft gewoon het hele jaar groen en fris. Dat betekent dat je ook in de wintermaanden kunt genieten van een (deels) groene tuin, of het nu sneeuwt of niet. Ook is een kunstgrasveld bestand tegen uv-straling, dus in de zomer blijft deze prachtig groen.

Gemakkelijk in gebruik

Een kunstgrasveld is veel gemakkelijker zelf te leggen dan een echte grasmat. Daarnaast blijft deze langer mooi. Hoe vaak je er ook overheen loopt, een kunstgras gazon zal niet snel plat gaan liggen of kapotgetrapt worden. Hierdoor kun je gemakkelijk met je kids er overheen rennen en zorgeloos spelen, zonder dat je je druk hoeft te maken over de kwaliteit van je grasveld.

Duurzame investering

Een kunstgras gazon gaat meerdere jaren mee, namelijk zo’n tien tot wel vijftien jaar. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van hoe je ermee omgaat en wat voor gazon je precies aangeschaft hebt. Zo hoef je slechts één keer te investeren en kun je er daarna ontzettend lang van genieten.

Reacties