Foto: pokon-gazonvernieuwer-tuin

Gras heeft honger

Er is bijna geen plant in de tuin die zo ‘gepest’ wordt als gras. Als de groei er lekker inzit, wordt het steeds gemaaid en dat kost het gras veel energie.

Er is bijna geen plant in de tuin die zo ‘gepest’ wordt als gras. Als de groei er lekker inzit, wordt het steeds gemaaid en dat kost het gras veel energie.

Daarom dient het gazon regelmatig gevoed te worden. Het is een eenvoudig en dankbaar klusje. Het gazon wordt gezond groen; onkruid en mos krijgen nauwelijks meer kans.

Etenstijd

Het groeiende gras wordt vanaf april regelmatig gemaaid. Voor de meeste gazonbezitters is dat een klusje dat om de week gedaan wordt. De voedselreserve van de bodem raakt snel uitgeput. Om te zorgen dat het gras blijft groeien en de grasmat stralend groen blijft, is het verstandig om voeding te geven. Het geeft het gras de nodige kracht en energie om groen te blijven en de vorming van onkruid en mos tegen te gaan. Pokon gazonmest bevat een unieke mix van mineralen die afgestemd is op de eigenschappen van gras. Het gazon hoeft van april tot en met september slechts driemaal gevoed te worden. Laat tussen deze ‘voedzame’ maaltijden steeds een periode van ongeveer twee maanden zitten.

Madeliefjes & paardebloemen

Een gazon dat weinig voeding krijgt, wordt zwak en ongezond. Je herkent zo’n gazon meteen: het staat vol met onkruid dat het juist goed doet in een gazon met ‘honger’. De meest voorkomende onkruiden in Nederland zijn madeliefjes, klavers en paardebloemen. Met name paardebloemen kunnen zich razendsnel verspreiden over het gazon. Onkruidbestrijding is dan de oplossing om weer een strak en groen gazon te krijgen. Pokon heeft special hiervoor OnkruidWeg! ontwikkeld dat binnen een week het onkruid als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Daardoor kan het gazon weer groeien tot een stralend strak biljartlaken. Pokon Gazonvernieuwer zorgt er dan voor dat het gazon extra snel helemaal dichtgroeit.

Tip: Strooi gazonmest bij voorkeur vlak voor een stevige regenbui. Het beste tijdstip is in de avonduren. Maai het gras niet te kort (ca. 3-4 cm), dan krijgen mos en onkruid minder kans!

Vraag de gratis gazonpeiler aan of kijk voor een eenvoudig gazonstappenplan op www.pokon.nl

Publicatiedatum: 15 maart 2010

Reacties