Foto: 2016/kunstgras-bbq-2.jpg

Barbecue op kunstgras: zomers genieten!

Lekker de zomer in met een goede barbecue op kunstgras. Hoe je barbecueën combineert met kunstgras in de tuin lees je hier bij Kunstgrasnet!

Lekker weer, lang licht en goed gezelschap: de mooie zomeravonden komen er weer aan. Avonden waarop je bij uitstek van je kunstgrastapijt kunt genieten. Wat is er dan fijner dan een goede barbecue?

Natuurlijk is een barbecue prima mogelijk in een tuin met kunstgras. Maar waar houd je rekening mee? Kan je zomaar een barbecue op kunstgras plaatsen? In deze blogpost zetten we alle punten voor je op een rijtje zodat jij dadelijk zorgeloos kan genieten van je barbecue én je kunstgras!

Barbecue op kunstgras

Natuurlijk is het prima mogelijk om heerlijk te barbecueën in een tuin of op een balkon met kunstgras. Een barbecue zal kunstgras in principe niet verkleuren of vervagen, net zoals een zwembad dat niet zal doen. Kunstgras zorgt er voor dat het gazon er altijd mooi bij ligt, dus gasten kan je altijd goed ontvangen!

Schade voorkomen

Een barbecue heeft altijd wel wat risico’s, net zoals het dat heeft voor gewoon gras of een andere soort ondergrond. Van een barbecue kunnen vonken en roet afkomen, wat vlekken kan veroorzaken. Gelukkig is er voor kunstgras geen extra risico. Vrijwel alle soorten kunstgras zijn brandwerend, dus het tapijt zal van een vonkje niet in brand vliegen. Kunstgras is makkelijk schoon te maken met water of eventueel wat zeep, waardoor vlekken van roet of gemorst eten makkelijk verwijderd zijn.

Voor extra zekerheid is het aan te raden om de barbecue niet direct op het kunstgras te zetten, maar op een stenen terras met een stevige en stabiele ondergrond. Houdt de barbecue ook uit de wind en gebruik nooit een aanmaakvloeistof! Dit is niet anders dan bij andere tuinsoorten en voorkomt dat de barbecue stabiel blijft. Houd ook altijd een emmer water of een brandblusser in de buurt.

Schade herstellen

Hoewel vonken en kooltjes op kunstgras geen brand zullen veroorzaken, kunnen ze in sommige situaties wel kleine schadeplekjes creëren. Deze kunnen gerepareerd worden waarna het tapijt er weer netjes uit ziet. Als je onze veiligheidsvoorschriften in acht neemt, zal je echter minimale kans hebben op schade door de barbecue op kunstgras.

Een kunstgrastapijt en een barbecue; de ideale combinatie om deze zomer optimaal van je tuin te genieten!

Reacties