Foto: peter-burdon-DgiD2kEoOnk-unsplash

4 tips voor het onderhouden van kunstgras

Kunstgras is een geweldige optie voor wie het hele jaar door van een mooi groen gazon wil genieten, zonder het gedoe van het onderhoud dat bij echt gras komt kijken.

Ilse 21 April 2023

Maar ook kunstgras heeft wel wat aandacht nodig om er fantastisch uit te blijven zien. In dit artikel delen we met plezier 4 handige tips voor het onderhouden van kunstgras. Of je nu nieuw bent in het bezit van kunstgras of al een tijdje geniet van je groene tuin, deze tips helpen je om het beste uit je kunstgras te halen en het zo lang mogelijk mooi te houden.

#1 Regelmatig borstelen

Wist je dat het belangrijk is om je kunstgras regelmatig te borstelen? Zo haal je namelijk alle vezels omhoog en kun je natte plekken voorkomen. Gebruik hiervoor een speciale kunstgras borstel met stugge haren. Door regelmatig te borstelen blijft je kunstgras mooi en blijven de vezels rechtop staan. Vaak kun je deze borstel ook bij een kunstgras bedrijf kopen.

#2 Verwijderen van bladeren en takken

Net als bij echt gras kunnen bladeren, takken en ander vuil zich ophopen op je kunstgras. Het is belangrijk om deze regelmatig te verwijderen om schade te voorkomen en je kunstgras er mooi uit te laten zien. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bezem of een bladblazer. Luister vooral naar de informatie die wordt gegeven door een leverancier van kunstgras. Zo leer je vaak een hoop over hoe je je kunstgras mooi kunt houden.

#3 Reiniging met water

Om je kunstgras goed schoon te houden is het aan te raden om het regelmatig te reinigen met water. Dit kan met een tuinslang of een hogedrukreiniger op lage druk. Let er wel op dat je niet te dicht op het kunstgras spuit, want dit kan de vezels beschadigen. Als je geen hogedrukreiniger hebt, kun je deze vaak huren bij een kunstgras handel of kunstgras groothandel.

#4 Vermijd scherpe voorwerpen

Last but not least! Kunstgras is gevoelig voor beschadigingen door scherpe voorwerpen. Vermijd daarom het gebruik van scherpe voorwerpen op je kunstgras, zoals hakken of tuinmeubels met scherpe poten. Let hierop, zeker als je bijvoorbeeld een kinderfeestje, borrel of BBQ organiseert. Als je toch tuinmeubels met poten wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je hiervoor speciale beschermers gebruikt.

Door deze 4 tips op te volgen, blijft je kunstgras er mooi uitzien en gaat het langer mee. Het onderhouden van kunstgras is relatief eenvoudig en kost weinig tijd en moeite. Zo kun je optimaal genieten van een mooi groen gazon, zonder het gedoe van het onderhoud dat bij echt gras komt kijken. We wensen je een prachtige tuin toe!

Benieuwd naar meer tips? Lees ze hier!

Reacties