Profielfoto van Zwartgroen
Zwartgroen
Industrieweg 5, 1619 BZ ANDIJK
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Kunstgras aanschaffen? 5 tips en tricks

Kunstgras varieert onder andere in kleur, lengte, dikte, kwaliteit en stevigheid. Welk kunstgras is het meest geschikt en hoe maak je een juiste keuze?

De dichtheid van het kunstgras

De dichtheid van kunstgras heeft te maken met hoe dicht de vezels op elkaar zijn bevestigd. Een hogere dichtheid betekent over het algemeen een zwaardere mat. Een zware mat heeft meer stevigheid, is beter bestand tegen slijtage, gaat minder snel liggen en voelt veerkrachtig aan. Dit komt omdat de vezels bij een hogere dichtheid elkaar omhooghouden.

Een lichtgewicht kunstgrasmat is minder stevig en gaat sneller liggen. Daarom zijn lichte matten meestal voornamelijk geschikt voor decoratief gebruik, bijvoorbeeld op kantoren en in openbare ruimtes. Een leuk voorbeeld hiervan is de ‘Grasswall’ type ‘Boaz’ die wij bij Youtuber Boaz hebben geïnstalleerd. Bekijk hier de video.

Tevens zijn bij lichte matten de naden minder gemakkelijk weg te werken, bij een volle mat worden deze bedekt door de grote hoeveelheid vezels. Een zwaardere mat is dan ook vaak kwalitatiever, vanwege de hoeveelheid grondstof die erin is verwerkt en gaat langer mee.Tevens zijn bij lichte matten de naden minder gemakkelijk weg te werken, bij een volle mat worden deze bedekt door de grote hoeveelheid vezels. Een zwaardere mat is dan ook vaak kwalitatiever, vanwege de hoeveelheid grondstof die erin is verwerkt en gaat langer mee.

De kleur en structuur van het kunstgras

Kunstgrassoorten variëren in de (hoeveelheid) kleur die wordt gebruikt. Ben je vooral opzoek naar kunstgras die niet makkelijk te onderscheiden is van echt gras? Kijk dan naar kunstgras waar meerdere kleuren worden gebruikt. Deze lijken realistischer en zijn perfect voor (sier)tuinen, dakterrassen en voor op het balkon.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het verschil tussen kunstgrastype Caldero (2-kleurig), kunstgrastype Victoria (4-kleurig) en kunstgrastype Shimai (8-kleurig).

De hoogte van het kunstgras

Naast de dichtheid van de vezels en de hoeveelheid aan kleurgebruik, bepaald de hoogte een groot deel van het uiterlijk van kunstgras. Hoog kunstgras oogt natuurlijker dan kunstgrasmatten met korte vezels. Ook voelt een hoge vezelhoogte vaak zachter aan.

Uiteindelijk worden de meeste vezels naarmate het gebruik en de leeftijd van het kunstgras, door weersomstandigheden wat zachter. De poolhoogte van kunstgras varieert gemiddeld tussen 20 mm en 35 mm. De vezelhoogte van onze favoriet is maar liefst 67 mm! Wanneer kunstgras intensief gebruikt gaat worden, adviseren wij om een vezelhoogte van maximaal 35mm te kiezen.

Het gebruik van het kunstgras

Denk van tevoren goed na over hoe het kunstgras gebruikt gaat worden en wie het gaat gebruiken. Er bestaan namelijk verschillende kunstgrassoorten voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan:

Dakterras
Balkon
(Sier)tuin
Speeltuin/speelveld
Voetbalveld/sportveld
Camping
Binnen/decoratief
Grasswall/graswand
Binnenplaats
Hotels/toeristisch
Huisdieren

Zelf plaatsen of laten leggen van kunstgras

Kunstgras kan zelf worden aangelegd of worden geïnstalleerd door een professional. Onze experts hebben een oog voor detail en kunnen het kunstgras leggen in elk soort tuin. Deze leg- en inmeet service bieden wij zowel particulieren als aan bedrijven aan.

Onze kunstgraslegservice is actief in heel Noord-Holland Noord. Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@zwartgroen.nl of bel naar 0228-748123. Neem ook eens een kijkje op onze website www.zwartgroen.nl. Wij helpen je graag verder op weg!