Foto: Gazon-zonder-mos-DCM

Gazon zonder mos

Een veelvoorkomend probleem voor gazonbezitters is mos. Tuinspecialist DCM presenteert Gazon Pur met indirecte werking tegen mos.

Je strooit het in het voorjaar over het gazon en de organische voedingstoffen maken het gras weer gezond en sterk. Het mos vergeelt na drie weken en kan eenvoudig verwijderd worden door uit te harken of te verticuteren. Gazon Pur wordt ook gebruikt door hoveniers, greenkeepers (golfbanen) en fieldmanagers (sportvelden) om het gazon mosvrij te krijgen. Voor particuliere tuinen, met kleinere gazons, is er een handige verpakking met strooigaten voor een gelijkmatige dosering.

Langdurige werking

De korrels van DCM Gazon Pur bevatten een evenwichtige gazonvoeding die zorgt voor een directe en langdurige werking (ruim drie maanden). Elk voedingskorreltje heeft exact dezelfde samenstelling met de juiste verhouding stikstof, fosfor, kalium, magnesium en sporenelementen. Na het strooien wordt het mos gelijk aangepakt vanaf de wortel, waarna het bruin verkleurt. Zo ben je snel van dat vervelende mos in het gazon af. Een extra voordeel van Gazon Pur is dat het organisch is én niet vlekt op kleding of tegels. De voeding zorgt voor een gezonde, dichte grasmat die bovendien goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden zoals droogte, hitte en flinke regenbuien. Op gezond gras is het extra genieten!

Gebruik

Je strooit DCM Gazon Pur wanneer je mos in het gazon hebt. Dat kun je het beste doen in maart of april, maar ook in mei kan (als je in maart of april het gazon nog niet hebt behandeld). Besproei daarna het gazon zodat de voedingskorrels sneller worden opgenomen in de bodem. Of bespaar tijd en strooi vlak voor een naderende regenbui. DCM Gazon Pur is in verschillende verpakkingen verkrijgbaar; van grote zakken (10 en 20 kg) tot handzame dozen (1,5 en 3 kg) die handige strooigaten hebben zodat je de voeding gelijkmatig verdeelt over het gazon. Heb je een groot gazon? Gebruik dan een strooiwagentje.

Verkoopinformatie

DCM Gazon Pur is vanaf € 8,50 (1,5 kg voor 20 m2) verkrijgbaar bij tuincentra en vakwinkels.

Kijk voor meer informatie op www.dcm-info.nl.

Reacties