DCM Vital-Green Gazon: voeding voor supergroen gazon

Tuinspecialist DCM presenteert Vital-Green Gazon: een organische voeding die het gras sterk en gezond maakt.

21 Februari 2020

Het gazon is daarmee goed bestand tegen diverse weersomstandigheden zoals droogte, hitte en flinke regenbuien. Bovendien krijgen mos en onkruid geen kans. De korrels bevatten voldoende voeding voor ruim drie maanden. DCM Vital-Green wordt ook gebruikt door hoveniers, greenkeepers (golfbanen) en fieldmanagers (sportvelden). Voor particuliere tuinen, met kleinere gazons, is er een handige verpakking met strooigaten voor een gelijkmatige dosering.

Geen mos en onkruid

De korrels van DCM Vital-Green bevatten een evenwichtige gazonvoeding die zorgt voor een directe en langdurige werking. Elk voedingskorreltje heeft exact dezelfde samenstelling met de juiste verhouding stikstof, fosfor, kalium, magnesium en sporenelementen. De fijne korrels bevorderen een gelijkmatige verdeling en vallen dieper in het gazon. Na het strooien krijgt het gras binnen een paar weken een intens groene kleur. Bovendien zorgt DCM VItal-Green voor een supersterk en dicht gazon. Dat betekent dat er geen ruimte is voor mos en onkruid.

Gebruik

Je strooit DCM Vital-Green twee maal per jaar. Een keer in de lente (maart-april) en een keer in de zomer (juni-juli). Je kunt dat het beste doen vlak voor een naderende regenbui. Het hemelwater zorgt dan dat de voedingskorrels sneller worden opgenomen in de bodem. Blijft het voorlopig droog weer? Besproei dan het gazon na het strooien. DCM Vital-Green is in verschillende verpakkingen verkrijgbaar; van grote zakken (10 en 20 kg) tot handzame dozen (1,5 en 3 kg) die handige strooigaten hebben zodat je de voeding gelijkmatig verdeelt over het gazon. Heb je een groot gazon? Gebruik dan een strooiwagentje.

Verkoopinformatie

DCM Vital-Green is vanaf € 8,50 (1,5 kg voor 37,5 m2) verkrijgbaar bij tuincentra en tuinvakwinkels.

Kijk voor meer informatie op www.dcm-info.nl.

Reacties