Daarom is een trampoline in de tuin gezond voor jouw kinderen

Kinderen zitten uren achter de computer, turen op hun tablet en kijken Youtube filmpjes op hun smartphone. Het hoort bij onze tijd.

24 Maart 2020

Tegelijkertijd is het belangrijk om tegenover al die uren zitten andere activiteiten te stellen. Denk aan sporten, buitenspelen of gewoonweg fietsen. Of op trampolinespringen, dat uitnodigt tot bewegen. Lekker in de eigen tuin met vriendjes.

Overvolle lesroosters en gebrek aan gymleerkrachten en gymzalen zorgen ervoor dat het van bewegen op school steeds minder vaak komt. Het ministerie van Onderwijs adviseert echter wel dat kinderen iedere schooldag minstens twee keer een half uur fietsen, wandelen of op een andere manier in beweging komen. Ook regelmatig in de klas opstaan van de stoel en oefeningen doen om de botten en spieren te versterken, zijn een aanbeveling.

Een Salta trampoline in de tuin kan een laagdrempelige manier zijn om kinderen in beweging te krijgen. Ze hoeven er de deur niet voor uit en kunnen het met vriendjes samendoen. Het is eigenlijk spelenderwijs sporten, want een groot aantal spieren worden ermee getraind.

Ongemerkt wordt op Salta trampoline groot aantal spieren getraind

De spieren in de onderbenen en de bovenbenen worden flink aan het werk gezet tijdens het springen. Kuitspieren en hamstrings krijgen een boost. Ook de bil- en buikspieren moeten eraan geloven. Ongemerkt worden deze spieren getraind.

Ook de conditie wordt ermee verbeterd. Springen kost immers kracht en energie. En koppeltjeduiken al helemaal, iets wat de kinderen zien als een geweldige uitdaging om te leren.

Salta trampoline biedt leuke en veilige manier van sporten

Het is natuurlijk in alle gevallen belangrijk dat het veilig gebeurt, daarom is een net rond de trampoline belangrijk. Een Salta trampoline heeft dit. Ze zijn zowel als ronde en als vierkante trampo’ in meerdere maten te verkrijgen bij Godu Tuin.

De excellent variant is rond of vierkant van vorm en heeft een luxe uitstraling, gemaakt van sterk staal en met hoogwaardige gegalvaniseerde conische veren. Deze Salta trampoline is eenvoudig in te graven. Daarmee wordt de trampoline als een accessoire in de tuin geïntegreerd, valt nauwelijks op, heeft een sterke en brede veiligheidsrand en biedt veel spel- en sportplezier.

Reacties